ΟΜΕ-ΟΤΕ: Δεν δεχόμαστε καμία απόλυση – Τριετή Σ.Σ.Ε. στον ΟΤΕ και σε όλες τις θυγατρικές

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΜΕ-ΟΤΕ: Δεν δεχόμαστε καμία απόλυση – Τριετή Σ.Σ.Ε. στον ΟΤΕ και σε όλες τις θυγατρικές

Πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 05/12/2019, συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας της ΟΜΕ-ΟΤΕ με τη Διοίκηση για την υπογραφή της νέας Σ.Σ.Ε.

Προσήλθαμε στο διάλογο, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας που θα οδηγήσει με ασφάλεια την εταιρεία στο αύριο.

Παρουσιάσαμε ξανά τις δικές μας θέσεις και προτάσεις, οι οποίες τεκμηριώθηκαν λεπτομερώς:

  • Δεν δεχόμαστε καμία απόλυση.
  • Τριετή Σ.Σ.Ε. στον ΟΤΕ και σε όλες τις θυγατρικές.
  • Αυξήσεις για όλους τους εργαζομένους.
  • Επαναφορά κλιμακίων.
  • Ένταξη στον ΟΤΕ όλων των δανεισμένων υπαλλήλων.
  • Κατάργηση άρθρου 13 ΕΚΠ ΟΤΕ.
  • Αναγνώριση όλων των πτυχίων.

Η Διοίκηση, για άλλη μια φορά, τήρησε αδιάλλακτη στάση, δείχνοντας πως δεν επιθυμεί υπογραφή Σ.Σ.Ε. . Αρνήθηκε να δώσει τα μισθολογικά στοιχεία που ζητήθηκαν και μίλησε  για μονοετή Σ.Σ.Ε., προκειμένου να προετοιμαστεί για τον μετασχηματισμό της εταιρείας. Αρνήθηκε επίσης την υπογραφή Σ.Σ.Ε. στις θυγατρικές και οποιεσδήποτε αυξήσεις και την επαναφορά των κλιμακίων. Τέλος, επιμένει στις απόψεις της για την απόλυση των εναπομεινάντων συναδέλφων της φυσικής ασφάλειας, προετοιμάζοντας το έδαφος της επόμενης μέρας όπως την οραματίζεται αυτή, με αποσχίσεις έργου και εργασία χωρίς δομημένα δικαιώματα.

Για πολλοστή φορά, επαναλαμβάνουμε πως το Συνδικάτο, οι εργαζόμενοι αλλά και η κοινωνία, δεν μπορούν να δεχτούν από μια εταιρεία του μεγέθους του ΟΤΕ να μιλάει για απολύσεις. Όλα αυτά τα χρόνια, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που κατά κύριο λόγο συνέβαλαν ώστε η εταιρεία σήμερα να βρίσκεται σε κυρίαρχη θέση.

Κάνουμε ξεκάθαρο ότι οι εργαζόμενοι δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα. Θα διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο μια Σ.Σ.Ε. που θα καθρεπτίζει την προσφορά των συναδέλφων μας όλα αυτά τα χρόνια, μια συλλογική σύμβαση αξιοπρέπειας.

Το επόμενο διάστημα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία θα ενημερώσουν με κλιμάκια σε όλη την Ελλάδα, τους εργαζόμενους για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Καλούμε τη Διοίκηση να προσέλθει στη νέα συνάντηση στις 13/12 με προτάσεις που θα οδηγούν σε συνεννόηση και συμφωνία. Σε αντίθετη περίπτωση, οδηγούν την εταιρεία, με αποκλειστικά δική τους ευθύνη, σε αχαρτογράφητα νερά.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση, δίπλα στα Σωματεία και την ΟΜΕ, και τους διαβεβαιώνουμε πως όλοι μαζί θα κερδίσουμε το μέλλον που μας αξίζει.