ΠΑΣΥΜΗΤΕ-ΠΕΜΕΝ : Δικάζεται στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης για την κατάργηση των Πομπών Μεσαίων και Βραχέων της ΕΡΤ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΑΣΥΜΗΤΕ-ΠΕΜΕΝ : Δικάζεται στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης για την κατάργηση των Πομπών Μεσαίων και Βραχέων της ΕΡΤ

Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών Τεχνικών & Εργαζομένων ΕΡΤ  (ΠΑΣΥΜΗΤΕ)

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ)

                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                               22.4.2024                

            Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 εκδικάζεται ενώπιον του ΣτΕ αίτηση ακυρώσεως του  ΠΑΣΥΜΗΤΕ και της ΠΕΜΕΝ ενάντια στην κατάργηση των Κέντρων Εκπομπής Βραχέων και Μεσαίων Κυμάτων από τη Διοίκηση της ΕΡΤ.

Με τις αυθαίρετες και παράνομες πράξεις της Διοίκησης της ΕΡΤ, καταργήθηκε η χρήση των Βραχέων και Μεσαίων κυμάτων από την ελληνική ραδιοφωνία.

Οι εκπομπές στα Βραχέα και στα Μεσαία αποτελούν σημαντική πηγή ενημέρωσης του απόδημου ελληνισμού, των Ελλήνων ναυτικών, των κατοίκων δυσπρόσιτων ορεινών και νησιωτικών περιοχών της χώρας, ενώ συνδέονται άμεσα με την επάρκεια των τηλεπικοινωνιών, ακόμη και με την ίδια την εθνική άμυνα και την πολιτική προστασία.

Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών ( ITU ) καταδεικνύει την επιτακτική ανάγκη λειτουργίας των Βραχέων και Μεσαίων Κυμάτων, καθώς εκπέμπουν σε όλη την υδρόγειο και αποτελούν τον πιο αξιόπιστο τρόπο μετάδοσης πληροφοριών σε περιόδους ακραίων φαινομένων και φυσικών καταστροφών.

Παράλληλα η  Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοράσεων ( EBU ) παροτρύνει  τα  μέλη της να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα υφιστάμενα κέντρα εκπομπής των Μεσαίων Κυμάτων ( MW ) και Βραχέων Κυμάτων  ( SW ) και να τα εκσυγχρονίσουν, αφού είναι αναγκαία για το κοινωνικό σύνολο ιδιαίτερα  σε συνθήκες κρίσης και σε περιόδους πολεμικών συγκρούσεων. 

Η ανεύθυνη πολιτική της Διοίκησης της ΕΡΤ στερεί από τον ελληνικό λαό έναν σπάνιο δημόσιο πόρο, πλήττοντας τόσο το δικαίωμα πληροφόρησης των αποδήμων και των ναυτικών που βρίσκονται σε περιοχές χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ, όσο και το ίδιο το δημόσιο συμφέρον, ιδίως σε εποχές έντονης διακινδύνευσης. Πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς αντέδρασαν έντονα και απαιτούν με κάθε τρόπο την ακύρωση των αποφάσεων, την επαναλειτουργία και την αναβάθμιση αυτών των υποδομών, προς όφελος της κοινωνίας.

Καλούμε το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρώσει τις παράνομες και αντισυνταγματικές αποφάσεις της Διοίκησης της ΕΡΤ.

Καλούμε κάθε φορέα πολιτικό ή συνδικαλιστικό, τους εργαζόμενους, τους πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα των Σωματείων και των συναδέλφων μας, για να ακυρωθούν οι παράνομες αποφάσεις της ΕΡΤ, για να μην κλείσουν οι δίαυλοι  επικοινωνίας προς τους ναυτεργάτες, τους αποδήμους και την κοινωνία.

ΟΛΟΙ  την  ΤΡΙΤΗ  23 ΑΠΡΙΛΗ στις 09:00

 στο  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – Πανεπιστημίου 47 – 49