Σωματεία: Λιμενεργατών & Αρχιεργατών: Όλοι/ες στην απεργία στις 17 Απρίλη

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σωματεία: Λιμενεργατών & Αρχιεργατών: Όλοι/ες στην απεργία στις 17 Απρίλη

ΕΝΩΣΗ  ΜΟΝΙΜΩΝ  ΚΑΙ  ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ  Ο.Λ.Π.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

Πειραιάς, 12-4-2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 17 Απριλίου

και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11πμ στην Πλ. Κλαυθμώνος

Οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα συμμετέχουμε στην απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, οι ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα όλης της χώρας και διεκδικούμε μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στην αισχροκέρδεια που κατατρώει κάθε μέρα το οικογενειακό μας εισόδημα. Διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και οικονομικά μέτρα στήριξης στους πιο αδύναμους. Διεκδικούμε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων με τις αρχές της επεκτασιμότητας, της συρροής και της ευνοϊκότερης ρύθμισης των ΣΣΕ καθώς και την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα καθορίζει τον κατώτατο μισθό, τις τριετίες και τα επιδόματα.

Οι δυσμενείς αλλαγές στην εργατική νομοθεσία τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει σε χειρότερη θέση τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους. Η μαύρη, αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η συνεχής απομείωση  των εργατικών δικαιωμάτων είναι η σκληρή πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση με τις πολιτικές της για χιλιάδες εργαζόμενους-ες στη χώρα.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας καταρρέει καθημερινά λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης και οι ασθενείς κατευθύνονται ως πελάτες στα ιδιωτικά μονοπώλια. Η Δημόσια Παιδεία μετατρέπεται σε εμπόρευμα για λίγους και προνομιούχους. Οι κοινωνικές πολιτικές είναι ανύπαρκτες την ίδια στιγμή που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν πλήρη ασυλία και κερδοσκοπούν στις πλάτες μας.

Δεν πάει άλλο! Η απεργία στις 17 Απρίλη να γίνει η αρχή του τέλους για το μέλλον που έχουν δρομολογήσει για εμάς και τα παιδιά μας.

Αντιδρούμε, αντιστεκόμαστε, διεκδικούμε.

Όλοι και όλες συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία στις 17 Απρίλη

και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11πμ.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ