ΣΕΓΕΤΑ: Σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΓΕΤΑ: Σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ

                                                                                                                                        09/04/2024

Συνάδελφοι,

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι οι αγώνες του Σωματείου μας δικαιώθηκαν και συνήψαμε την πρώτη επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας στη Γενική Ταχυδρομική. Λίγο καιρό μετά τη μαζικότατη συνέλευσή μας, η διοίκηση της εταιρίας μετέστρεψε τη στάση της και επανήλθε με πρόταση στις βασικές αρχές της μεσολάβησης που είχε προηγηθεί. Το ΣΕΓΕΤΑ, υλοποιώντας την απόφαση της συνέλευσης και με αίσθημα ευθύνης, συναίνεσε και η πλέον πολυπληθής επιχειρησιακή σύμβαση στον κλάδο της ταχυδρόμησης είναι γεγονός! Χίλιους και πλέον εργαζόμενους θα αφορούν οι διατάξεις της, καθιστώντας αυτήν την πλέον κοστοβόρα για την εργοδοσία.

Συνοπτικά, η σύμβασή μας περιλαμβάνει:

αυξήσεις άνω του 15% για πλέον των τριακοσίων συναδέλφων μας που εισήλθαν με τις πολύ προβληματικές συμβάσεις από το 2020(1ο lock down) και εξής. Αυξήσεις προβλέπονται και για τους υπόλοιπους εργαζομένους, μέσω των επιδομάτων τριετιών και γάμου. Αυτές, όμως, περιορίζονται εν μέρει, εξαιτίας του κατάπτυστου νόμου Γεωργιάδη της κυβέρνησης της ΝΔ που κρατά παγωμένες τις τριετίες 2012-2023.

Γι’αυτό, σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στην απεργία στις 17/4, ώστε να πιέσουμε προκειμένου τα οφέλη μας να είναι  ακόμα μεγαλύτερα.

Επίσης, όλοι οι εργαζόμενοι, πλέον, λαμβάνουν ισόνομα τις κάρτες σίτισης ύψους 132€ μηνιαίως.

Ακόμα, υπάρχει πρόβλεψη για συμβόλαιο ιδιωτικής ασφάλισης που θα αφορά όλους μας, γι’αυτό κοινοποιήστε μας το mail σας ώστε να το λάβετε.

Μπαίνουν σαφείς και αδιάβλητοι κανόνες στον τρόπο μετακινήσεων μεταξύ των υποκαταστημάτων της επιχείρησης, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημά μας.

Επιπλέον, κατοχυρώσαμε, ξέχωρα πλέον από την κείμενη νομοθεσία,  αποζημίωση ύψους 15% επί του βασικού για τη χρήση και συντήρηση στο μηχανάκι.

Τέλος, αλλά πολύ σημαντικό, πετύχαμε την μονιμοποίηση του προσωπικού στην επιχείρηση μετά την πάροδο 6 μηνών εργασίας.

Δυστυχώς, η επιχείρηση ακολουθώντας πρακτικές του ανταγωνισμού εφάρμοσε από το 2020 συμβάσεις ορισμένου χρόνου μεγάλης διάρκειας. Το Σωματείο αντιτάχθηκε από την πρώτη στιγμή στην συγκεκριμένη πρακτική, επιτυγχάνοντας από το 2021 υποστηρικτικές αποφάσεις της επιθεώρησης εργασίας και από τις αρχές του 2023 δικαστικές αποφάσεις για μονιμοποιήσεις των συγκεκριμένων συναδέλφων μας. Πλέον, το ενσωματώσαμε και στις διατάξεις της σύμβασης, εξασφαλίζοντάς όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε πως η διοίκηση δεν εφάρμοσε ποτέ την αισχρότητα της εργολαβικής εργασίας, αυτό σε συνδυασμό με τις παραμέτρους της υπάρχουσας σύμβασης, την καθιστούν τον πλέον σημαντικό εργοδότη στον κλάδο της ταχυδρόμησης.

Εν κατακλείδι, το Σωματείο μας μέσω της ΣΣΕ που δημιούργησε σπάει πολλά από τα θεσμικά δεσμά που υπάρχουν στον κλάδο μας και δημιουργεί τους οικονομικούς πυλώνες μιας ευρύτερης κλαδικής σύμβασης που έχουν ανάγκη οι 25.000 εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή στον κλάδο μας.

Στον αγώνα μας συμπαραστάτες υπήρξαν η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος(ΟΣΜΕ), η πλέον αγωνιστική και καταρτισμένη για τον κλάδο, και το Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών και Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής(ΣΕΤΤΕΑ) που πλέον παίρνει τη σκυτάλη για την υλοποίηση της κλαδικής σύμβασης και την κατοχύρωση των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων στον κλάδο.

Συνάδελφοι για το ΣΕΓΕΤΑ, πλέον, ο δρόμος δεν έχει γυρισμό, κοιτάμε μόνο μπροστά για περισσότερες διεκδικήσεις στα χρόνια που θα έρθουν. Όλοι μαζί συμμετέχουμε, δυναμώνοντας τη φωνή και τις διεκδικήσεις του Σωματείου μας. Πάντα αγωνιστικά, ένα Σωματείο μια γροθιά!

  Ο Πρόεδρος                                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

       Μυλώνης Δημήτρης                                                                                Βερλής Νικόλαος

τηλ/fax:  2169008610

email: somatio.segeta@gmail.com                    

Facebook ΣΕΓΕΤΑ          

segeta.blogspot.gr