«Συνδικαλιστές» βάλουν κατά συναδέλφων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Συνδικαλιστές» βάλουν κατά συναδέλφων

Ανακοίνωση από: Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΕ

Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας πρακτικής αγωγών, διώξεων μέχρι και απολύσεων σε όσους ασκούν ευσυνείδητα τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα. Αυτή η συνεχώς αυξανόμενη πίεση με αβάσιμες ή υπερβολικές αγωγές και μηνύσεις που καταθέτουν οι εργοδότες ενάντια σε υπαλλήλους, πάει να εφαρμοστεί τώρα από την ΟΜΕ-ΟΤΕ ενάντια σε αντιπολιτευόμενες παρατάξεις και εργαζόμενους.

Η μέθοδος αυτή δεν προκαλεί εντύπωση στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΕ καθώς έρχεται ως φυσικό πλέον επακόλουθο της έκνομης πορείας, που από το τελευταίο συνέδριο της έχει αποφασίσει να ακολουθήσει η νέα διοίκηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ, εκδιώκοντας καταρχάς παράνομα, όπως αποφάνθηκε ήδη πρωτόδικα η δικαιοσύνη, το σωματείο μας από την ομοσπονδία.

Τα νέα θύματα της σημερινής ηγεσίας της ομοσπονδίας είναι δύο παρατάξεις, η Αγωνιστική Συνεργασία και οι Ενωμένοι Εργαζόμενοι, καθώς και 7 εργαζόμενοι που δέχθηκαν απειλητικό και εκφοβιστικό εξώδικο, υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο και τον γενικό της γραμματέα αλλά και ηγετική δυάδα της παράταξης Ενιαία Δύναμη, για ανακοινώσεις που απλά ασκούνε συνδικαλιστική κριτική για τις αντιθεσμικές ενέργειες τους σε ένα πολύ κρίσιμο θέμα, που ταλανίζει και την επικαιρότητα εδώ δύο μήνες, την στελέχωση της υπηρεσίας των απορρήτων του ΟΤΕ.

Η πρωτοφανής κίνηση αυτή που δεν διαθέτει απόφαση Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ πλήττει από μόνη της μιας εκ των βασικών Δημοκρατικών ελευθεριών όπως αυτές εκφράζονται μέσω του Συντάγματος (άρθρο 14) και της Χάρτας θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (άρθρο 11), το δικαίωμα στην Ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης.

Το θράσος όμως δεν σταματάει εκεί, απαιτούν «ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ-ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑΣ», διαφορετικά θα προχωρήσουν σε νομικές κυρώσεις πράγμα που παραπέμπει σε μελανό κομμάτι της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Αναζητώντας την χαμένη ταυτότητα και ουσιαστικά ρόλο ύπαρξης για την ΟΜΕ-ΟΤΕ, αφού όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία διαπραγματεύονται μόνα τους την συλλογική τους σύμβαση και δεν θέλουν ουσιαστικά να γίνει κλαδική, προβαίνουν σε απονενοημένες κινήσεις που φθάνουν μέχρι το κυνήγι σωματείων και συναδέλφων.

Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, η λογοκρισία, ο εκφοβισμός,

 η φίμωση, ο περιορισμός της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των απόψεων,

 δεν έχουν θέση σε κανένα συνδικάτο που σέβεται τον ρόλο του.

Για τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΕ

                  Ο Πρόεδρος   Η Γεν. Γραμματέας
                Αλεξίου Άρης Παναγιωτίδου Βαρβάρα