ΕΚΘ και εργαζόμενοι φοβούνται νέες απολύσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΘ και εργαζόμενοι φοβούνται νέες απολύσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Νέες απολύσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης φοβούνται οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα και το ΕΚΘ καθώς όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους «αν δεν παρθούν άμεσα αποφάσεις, ίσως κοινοπραξία και εργολάβος να προχωρήσουν σε παύση εργασιών για το μετρό».

Στην ανακοίνωση που έχει τίτλο «Όταν μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια» διαπιστώνεται ότι «οι καθυστερήσεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής και οι ρυθμοί που έχουν πέσει από την άνοιξη του 2019 μέχρι και σήμερα, έχουν ως αποτέλεσμα τους τελευταίους μήνες να υπάρχουν πολλές απολύσεις εργαζομένων, με την αιτιολογία πως δεν εκτελούνται εργασίες λόγω μη έγκρισης μελετών».

Εργαζόμενοι και ΕΚΘ εκφράζουν μάλιστα φόβους για μη ολοκλήρωση του έργου εντός της τελικής ημερομηνίας που έχει θέσει η ΕΕ.

«Πολύ φοβόμαστε, πως αν δεν παρθούν αποφάσεις ΑΜΕΣΑ εντός του μήνα, ίσως προχωρήσουν κοινοπραξία και εργολάβος σε παύση εργασιών για κάποιο διάστημα, με αποτέλεσμα νέες απολύσεις πολλών εργαζομένων, την αλλαγή χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου, πολύ μετά τον Απρίλιο του 2023» σημειώνουν.

Φωτογραφία από makthes.gr

Αναδημοσίευση από makthes.gr