Μελίσα Μπερέρα: Απολύθηκε από το Scream, λόγω «αντισημιτικών σχολίων»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μελίσα Μπερέρα: Απολύθηκε από το Scream, λόγω «αντισημιτικών σχολίων»

Η εταιρεία παραγωγής υποστηρίζει πως δεν απολύθηκε γι’ αυτό – Η αντίδραση του σκηνοθέτη της ταινίας μετά την απομάκρυνση της ηθοποιού

Η Spyglass Media Group, εταιρεία παραγωγής της 7ης ταινίας του Scream, απέλυσε την πρωταγωνίστρια Μελίσα Μπερέρα, λόγω αναρτήσεών της που υποστηρίζουν τον παλαιστινιακό αγώνα.

Η εταιρεία παραγωγής αρχικά αρνήθηκε να σχολιάσει την απόλυσή της, όμως τώρα αντιδρά στα δημοσιεύματα που θέλουν η εξέλιξη αυτή να είναι αποτέλεσμα της υποστήριξής της προς τον παλαιστινιακό αγώνα. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα προσέθεσε εκπρόσωπος της Spyglass η εταιρεία έχει «μηδενική ανοχή στην «ρητορική μίσους».

«Η στάση της Spyglass είναι απερίφραστα σαφής: Έχουμε μηδενική ανοχή στον αντισημιτισμό ή στην υποκίνηση μίσους σε οποιαδήποτε μορφή, συμπεριλαμβανομένων των ψευδών αναφορών σε γενοκτονία, εθνοκάθαρση, διαστρέβλωση του Ολοκαυτώματος ή οτιδήποτε ξεπερνάει κατάφωρα τα όρια της ρητορικής μίσους», αναφέρει εκπρόσωπος της Spyglass στο Variety.

Μετά το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, η Μελίσα Μπερέρα έκανε αναρτήσεις στο Instagram της σχετικά με τη σύγκρουση, αναδημοσιεύοντας μια ανάρτηση που κατηγορεί το Ισραήλ για «γενοκτονία και εθνοκάθαρση», αλλά και μια ανάρτηση από το περιοδικό Jewish Currents σχετικά με τη διαστρέβλωση «του Ολοκαυτώματος για την ενίσχυση της ισραηλινής βιομηχανίας όπλων».

Η Spyglass έκοψε γρήγορα τους δεσμούς με την ηθοποιό, μετά τις αναρτήσεις.

Η Μελίσα Μπερέρα ήταν προγραμματισμένο να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία του Scream, αφού είχε συμμετάσχει τόσο στην πέμπτη όσο και την έκτη.

Ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Λάντον, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τη σκηνοθεσία του Scream 7, μετά την αποχώρηση, έκανε μια δήλωση στην πλατφόρμα X σχετικά με την αποχώρηση της, η οποία λίγο μετά διαγράφηκε.

«Όλα είναι χάλια. Σταματήστε να φωνάζετε. Αυτή δεν ήταν δική μου απόφαση», έγραψε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες του Impact / Variety / αναδ/ση: lifo.gr