ΕΤΙΤΑ: Απόλυση τεχνικού στο Mega

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΤΙΤΑ: Απόλυση τεχνικού στο Mega

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για άλλη μια φορά ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA μας έδειξε το σκληρό εργοδοτικό του πρόσωπο. Λίγο πριν τις γιορτές απέλυσε συνάδελφο τεχνικό χωρίς να υπολογίσει καν τις μέρες που πλησιάζουν. Ο λόγος απόλυσης μάλιστα, απλά αγνοείται καθώς ούτε στον ίδιο αλλά ούτε και σε επικοινωνία που είχε η Ένωσή μας με τη διοίκηση του σταθμού κατέστη γνωστός.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να προφασιστούν περικοπή θέσεων εργασίας για οικονομικούς λόγους αφού στη θέση του προσελήφθη άμεσα άλλος τεχνικός.  Μετά λοιπόν την προ καιρού απόλυση συναδέλφου ο οποίος μετρούσε κάποιους λίγους μήνες για να βγει στη σύνταξη, έρχεται τώρα άλλη μια λίγο πριν τις γιορτές. Σκληρά και κυνικά χωρίς κανένα ίχνος ντροπής.

Συνάδελφοι!

Το σωματείο μας καταδικάζει την απαράδεκτη αυτή ενέργεια της διοίκησης του MEGA, απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου και δηλώνει ότι θα σταθεί αλληλέγγυο στο πλευρό του, καταφεύγοντας σε συνδικαλιστικές αλλά και νομικές κινήσεις.

Πρέπει όμως όλοι μας να κατανοήσουμε πως ό,τι κι αν κάνουν σήμερα οι εργοδότες, όποια επίθεση κι αν δεχόμαστε, αυτή περνάει μέσα  από όλους τους αντεργατικούς νόμους και τα «νομικά όπλα» που τους έχουν προμηθεύσει οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Η μόνη απάντηση από μεριά μας δεν μπορεί να είναι άλλη από τη συσπείρωση στο σωματείο μας, την αλληλεγγύη αλλά και τον αδιάκοπο αγώνα. Μόνο έτσι μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                                                                                                            Ο Γεν. Γραμματέας