Κυριακή 20 Γενάρη 2019-Απεργία στον κλάδο του βιβλίου και στα καταστήματα public Ν. Αττικής

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κυριακή 20 Γενάρη 2019-Απεργία στον κλάδο του βιβλίου και στα καταστήματα public Ν. Αττικής

Την Κυριακή 20 Γενάρη 2018, μια ακόμα Κυριακή με τα μαγαζιά ανοιχτά στο πλαίσιο του Νόμου των «8 Κυριακών», ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών ΜέσωνΑττικής προχωράμε σε απεργία στον κλάδο του βιβλίου και στα καταστήματα public του Νομού Αττικής.

Για την ημέρα εκείνη έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε μαζί με το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια σε απεργιακή συγκέντρωση στο Factory Outlet στην Πειραιώς (σε συνέχεια και της σημαντικής εργατικής κινητοποίησης που πραγματοποιήσαμε εκεί στις 2 Γενάρη 2019).

Καλούμε την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) να κηρύξει άμεσα απεργία για όλο τον κλάδο του εμπορίου σε πανελλαδικό επίπεδο.

Παράλληλα, όπως και κάθε φορά, καλούμε το σύνολο των κλαδικών κι επιχειρησιακών σωματείων του εμπορίου να κηρύττουν απεργίες και να οργανώνουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τις Κυριακές που μας επιβάλλεται να πάμε για δουλειά, ώστε να δώσουμε όλοι μαζί και συντονισμένα τη μάχη αυτή.

[Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε νέα σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου μας σε σχέση και με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ]

Ούτε 52, ούτε 32, ούτε κι 8! Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά! Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά.

Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Αυξήσεις στους μισθούς – Λιγότερη δουλειά!
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνες με τις ανάγκες μας.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | https://bookworker.wordpress.com