ΣΕΕΤ: 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου. Απαιτούμε ζωή με αξιοπρέπεια

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΕΤ: 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου. Απαιτούμε ζωή με αξιοπρέπεια

09.04.2024

Συνάδελφοι/ισσες,

Η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη 17 Απρίλη με κύριο αίτημα την καταπολέμηση της ακρίβειας που κατατρώγει τους μισθούς μας και εξαερώνει όποιες αυξήσεις δίνονται. Το ράλλυ των τιμών δημιουργεί συνθήκες ανέχειας και οδηγεί εργαζόμενους στο κατώφλι της φτώχειας με τα μέτρα της κυβέρνησης να μην φέρνουν αποτέλεσμα. Η Ελλάδα, τον Μάρτιο του 2024 ήταν στον “μικρό κατάλογο” των συνολικά οκτώ χωρών της Ε.Ε. που ο ετήσιος πληθωρισμός σημείωσε αύξηση.

Όταν οι τιμές από το  (ελληνικό) χωράφι στο (ελληνικό) ράφι αυξάνουν κατά 300%, δεν χωρούν δικαιολογίες περί εισαγόμενου πληθωρισμού. Στο βαθμό πάντως που ο πληθωρισμός ενισχύεται από τις πολεμικές συγκρούσεις που συμβαίνουν και στη γειτονιά μας, θα πρέπει να εργαζόμαστε  για την ειρήνη και όχι να αυξάνουμε τις πολεμικές δαπάνες.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου έχουμε πολλούς (δυστυχώς) λόγους για να κατέβουμε σε απεργία.

  • Απεργούμε γιατί διαπιστώνουμε ότι ζούμε σε ένα κράτος που δεν προστατεύει τους πολίτες του ακόμα και όταν βρίσκονται έξω από την πόρτα του αστυνομικού τμήματος.
  • Απεργούμε γιατί οι αριθμοί δείχνουν «ανάπτυξη» αλλά οι άνθρωποι δυστυχούν.
  • Απεργούμε γιατί θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχουν συνάδελφοι μας, εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας που δεν είναι ενταγμένοι στον Κανονισμό Εργασίας και δεν καλύπτονται από την Κλαδική και την Επιχειρησιακή μας Σύμβαση. Δεν είναι αποδεκτό να υπάρχουν ακόμα εργαζόμενοι/ες (με δελτίο παροχής) που δεν έχουν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και ζητήματα όπως η παροχή κανονικής άδειας, το ωράριο, κ.α. επαφίονται στην καλή θέληση του εργοδότη.
  • Απεργούμε γιατί ζητάμε καθολική και ορθή εφαρμογή των ΣΣΕ και του Κανονισμού Εργασίας, αυστηρή τήρηση του ωραρίου, ανθρώπινους ρυθμούς εργασίας
  • Απεργούμε γιατί ζητάμε ένα περιβάλλον εργασίας που θα διαπνέεται από τον αλληλοσεβασμό και την ευγένεια, θα επικρατεί πραγματική αξιοκρατία και διαφάνεια στις αξιολογήσεις, θα υπάρχει αναγνώριση των αναγκών μας και του κόπου μας.
  • Απεργούμε γιατί απαιτούμε να έχουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, χωρίς να βυθιζόμαστε στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον μας.

Το απεργιακό ταμείο του Συλλόγου μας, ύστερα από απόφαση του Δ.Σ.,  θα καλύψει για τα μέλη του Συλλόγου μας, το 75% της περικοπής λόγω συμμετοχής στην 24ωρη απεργία.

Όλοι όλες στη συγκέντρωση

Ώρα 11:00 Πλατεία Κλαυθμώνος

Το Δ.Σ.