ΕΚΑ : ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΑ : ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ

Αποτελεί πραγματικά κοροϊδία η στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και των ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ στη συζήτηση για τον κατώτατο μισθό στη Βουλή. Μια συζήτηση που γίνεται για τους εργαζόμενους χωρίς τους εργαζόμενους. Αρνούνται τα αιτήματά τους, που είναι η κατάργηση του νόμου Βρούτση και η άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα €751.

Να καταργηθεί άμεσα ο μνημονιακός νόμος που επιβάλλει την ευχέρεια του εκάστοτε Υπουργού να ορίζει τον κατώτατο μισθό. Οι μισθοί των εργαζομένων πρέπει να ορίζονται από την ΕΓΣΣΕ, τις κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές ΣΣΕ και την ελεύθερη διαπραγμάτευση μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτών.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας απαιτεί την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, που έφεραν τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς των εργαζομένων σε τέτοιο επίπεδο. Καλεί τους εργαζόμενους να μην εφησυχάζουν και να διεκδικήσουν με τα συνδικάτα τους τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς περιορισμούς, καθώς και την άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα €751.