Διαμαρτυρία Σωματείων ΠΕΙΡΑΙΑ για την Επιθεση στόν Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαμαρτυρία Σωματείων ΠΕΙΡΑΙΑ για την Επιθεση στόν Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΠ ( ΕΤΧΥ/ΟΛΠ )

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΠ ( ΕΜΥ/ΟΛΠ )

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ – ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ

Πειραιάς 02.03.2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Τα σωματεία μας καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλλα» στον Πειραιά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, η επίθεση είχε όλα τα χαρακτηριστικά των επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της  «Χρυσής Αυγής». Η δίκη για τα εγκλήματα και τις επιθέσεις των οργανωμένων φασιστών συνεχίζεται και αποκαλύπτεται στο πανελλήνιο η δολοφονική δράση και αποδεικνύονται ποιοι είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί.

Η επίθεση αυτή δυστυχώς φαίνεται ότι είναι συνέχεια των δολοφονικών επιθέσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και στον Πειραιά. Οι δολοφονικές, μισαλλόδοξες, ρατσιστικές  και φασιστικές επιθέσεις αυτών των ομάδων δεν είναι ανεκτές από κανέναν εργαζόμενο του Πειραιά.

Το συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης μας οφείλει να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες και να υπερασπιστεί την ελεύθερη έκφραση και τη δημοκρατία.

Καλούμε την Πολιτεία και τους θεσμούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε συντεταγμένα να σταματήσουν τις δολοφονικές επιθέσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις αντιφασιστικές εκδηλώσεις και να δώσουν την απάντηση που αρμόζει σ’αυτούς που επιχειρούν να επιβάλλουν το φόβο και τον τρόμο.

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια