Δικαίωση για την μητέρα τεχνικό

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δικαίωση για την μητέρα τεχνικό

Μεγάλη νίκη για τις εργαζόμενες μητέρες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου μισθωτών τεχνικών “Τη Δευτέρα 29/1/2018 η εργοδοσία της εταιρείας NETSCOPESOLUTIONS αποδέχθηκε τα αιτήματα της εργαζόμενης μητέρας τεχνικού, καταβάλλοντας αποζημίωση απόλυσης, οφειλόμενα δώρα και επιδόματα. Η αποφασιστικότητα της συναδέλφου και η επίμονη παρέμβαση και στήριξη που παρείχε το σωματείο, με παρεμβάσεις, κινητοποίηση στα γραφεία της εταιρείας, παρουσία στην επιθεώρηση εργασίας και ευρεία δημοσιοποίηση του περιστατικού άσκησαν πίεση στην εργοδοσία και οδήγησαν στη δικαίωση της εργαζόμενης.” Η εργαζόμενη τεχνικός απολύθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη με τον εργοδότη της να ισχυρίζεται ότι πρόκειται για παραίτηση και να αρνείται την καταβολή αποζημίωσης. Εργαζόταν 4 χρόνια, ως μισθωτή με μπλοκάκι και υποχρεώθηκε σε άδεια άνευ αποδοχών για την περίοδο της λοχείας. Ενώ βρισκόταν σε συνεχή συνεννόηση με τον υπεύθυνο της εταιρείας για την επιστροφή της στη δουλειά, εκείνος την ενημέρωσε  πως δεν υπάρχει «δυνατότητα» επιστροφής. Το σωματείο συνεχίζει την ανακοίνωσή του υποστηρίζοντας ότι “η δικαίωση της συναδέλφου αποτελεί μια σημαντική νίκη και μια καλή παρακαταθήκη για τους αγώνες του επόμενου διαστήματος. Δυστυχώς πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό, οι καταγγελίες εγκύων εργαζόμενων και νέων μητέρων προς το σωματείο. Με πρόσχημα την άρνηση της εξαρτημένης σχέσης εργασίας από μεριάς τους, λόγω της αθλιότητας της εργασίας με ΔΠΥ που έχει επικρατήσει στον κλάδο, οι εργοδότες, από τους πιο «μικρούς» έως και τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους προχωρούν σε κάθε είδους αυθαίρετες ενέργειες ενάντια στις συναδέλφισσες. Μπροστά σε αυτή την επίθεση εμείς τους απαντάμε ότι οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι δεν είναι συνεργάτες, είναι εργαζόμενες και εργαζόμενοι με δικαιώματα και κάθε μεθόδευση για καταπάτηση των δικαιωμάτων αυτών θα μας βρίσκει απέναντι τους!” . Επισμαίνεται ότι

1) Η απόλυση εργαζόμενης εγκύου είναι παράνομη και καταχρηστική.

2) Οι έγκυες και νέες μητέρες συνάδελφοι προστατεύονται από απόλυση για όλο το διάστημα της εγκυμοσύνης και για 1,5 ακόμη χρόνο μετά από αυτό.

3) Σε περίπτωση προβλημάτων υγείας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο εργοδότης υποχρεούται να δίνει την απαιτούμενη άδεια σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών, προφανώς καταβάλλοντας κανονικά το μισθό στη συνάδελφο.

4) Η συνολική άδεια μητρότητας είναι 17 εβδομάδες. Καταβάλλεται υποχρεωτικά μαζί και ο μισθός

5) Κάθε νέα μητέρα έχει το δικαίωμα να λάβει άδεια ανατροφής παιδιού άνευ αποδοχών.

Να σταματήσει τώρα η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων μητέρων από την εργοδοσία. Κάθε φορά που η εγκυμοσύνη και η μητρότητα βρίσκονται στο στόχαστρο, θα μας βρίσκουν απέναντι.

Συνάρτηση Μισθωτών Τεχνικών