Τα ΜΑΤ τώρα δεν είναι μόνο στα πανεπιστήμια… είναι και στα νησιά …είναι παντού! ! !

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα ΜΑΤ τώρα δεν είναι μόνο στα πανεπιστήμια… είναι και στα νησιά …είναι παντού! ! !
  • Αναλυτικά η Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Εκκίνησης:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιβάλλει τον αυταρχισμό και την ωμή βία παντού. Αφού διαπόμπευσαν τα δημόσια πανεπιστήμια προς όφελος της ιδιωτικοποίησης και ταυτόχρονα κατήργησαν το πανεπιστημιακό άσυλο, τα ΜΑΤ εισβάλλουν καθημερινά στους χώρους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης -ακόμη και με όπλα- διαταράσσοντας το κλίμα και την λειτουργία των πανεπιστημίων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως δε σταματά εκεί. Έδωσε εντολή να κάνουν απόβαση τα ΜΑΤ και στα ακριτικά νησιά για να επιβάλλουν με την καταστολή, τα δακρυγόνα και το ξύλο απέναντι στους νησιώτες, την επίταξη δημόσιας περιουσίας και τη δημιουργία «κλειστών» κέντρων ώστε να στοιβάξουν χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές, χιλιάδες πρόσφυγες, μετανάστες και παιδιά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, άτομα περπατούν και υπαίθριες δραστηριότητες

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι ίδιοι καλλιέργησαν τη ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία, διαμόρφωσαν συνθήκες ρατσιστικού μίσους και παράλληλα εμφανίζονταν ως υπερπατριώτες που θα έλυναν -ως δια μαγείας- το προσφυγικό ζήτημα. Σήμερα ο κόσμος στα νησιά της Χίου, της Σάμου και της Μυτιλήνης βρίσκεται αντιμέτωπος όχι μόνο απέναντι στα αδιέξοδα σχέδια της κυβέρνησης αλλά και στον σκληρό αυταρχισμό της αστυνομοκρατίας.

Για τους παραπάνω λόγους η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία στη Χίο και στη Μυτιλήνη και στάση εργασίας στη Σάμο, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, ενάντια στον αυταρχισμό και τη καταστολή  από την κυβέρνηση προς τους νησιώτες.