«Πλεονάζον προσωπικό» θεωρεί ο ΟΤΕ τους 6 απολυμένους φύλακες

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Πλεονάζον προσωπικό» θεωρεί ο ΟΤΕ τους 6 απολυμένους φύλακες

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΜΕ – ΟΤΕ:

Στο  Υπουργείο Εργασίας, σήμερα (13/1), παρουσία της Γενικής  Γραμματέως Άννας Στρατινάκη και του Γενικού Διευθυντή Κώστα Αγραπιδά, συζητήθηκε το αίτημα της ΟΜΕ-ΟΤΕ για τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση για το θέμα των απολύσεων στον ΟΤΕ.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ επεσήμανε ότι οι απολύσεις των έξι φυλάκων συναδέλφων μας ήταν απολύτως  αδικαιολόγητες, εκδικητικές για το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της επιχείρησης και καταχρηστικές στο σύνολό τους.

Ο ΟΤΕ υποστήριξε χωρίς να αιτιολογήσει την άποψή του ότι δεν θα μπορούσε να απασχολήσει περαιτέρω τους έξι συναδέλφους μας, γεγονός ωστόσο που τελικά εξαναγκάστηκε να πράξει, λέγοντας ότι ήταν πλεονάζον προσωπικό, μετά από αίτημα του Υπουργείου προς τη Διοίκηση του ΟΤΕ.

Ο ΟΤΕ δεσμεύτηκε ότι μέχρι τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, θα εξετάσει και θα απαντήσει αν μπορεί να απασχολήσει τους συναδέλφους σε θέσεις εργασίας.

Η θέση μας παραμένει αδιαπραγμάτευτη: σε μια υπερκερδοφόρα επιχείρηση είμαστε απολύτως ενάντιοι στις απολύσεις εργαζομένων. Ο ΟΤΕ οφείλει να επανεξετάσει τη θέση του όπως σωστά επισήμανε το Υπουργείο Εργασίας. Η σημερινή θέση του Υπουργείου Εργασίας (13/1) είναι μια πρώτη επιτυχία των αγώνων μας και της συμμετοχής των συναδέλφων σ’ αυτούς.

Στην τριμερή σήμερα, παρευρέθηκαν και παρενέβησαν υπέρ των απολυμένων εκπρόσωποι από τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και τον ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, μέλη του οποίου είναι οι συνάδελφοι που έχουν απολυθεί.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ