ΙΝΕ ΓΣΕΕ Κρήτης: Εκδήλωση με θέμα: «Εργασία υπό πίεση σε δομές κοινωνικής φροντίδας: Στάσεις και αντιστάσεις»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΙΝΕ ΓΣΕΕ Κρήτης: Εκδήλωση με θέμα: «Εργασία υπό πίεση σε δομές κοινωνικής φροντίδας: Στάσεις και αντιστάσεις»

Οι αλλεπάλληλες και εκτεταμένες μεταβολές που συντελούνται τα τελευταία χρόνια στο πεδίο της απασχόλησης, έχουν διαμορφώσει ένα δυσμενές και αόριστο εργασιακό περιβάλλον, γεγονός που συμβάλλει στην επιδείνωση των συνθηκών και των όρων οργάνωσης της εργασίας. Μέσα σε συνθήκες γενικευμένης αβεβαιότητα, οι εργαζόμενοι σε δομές κοινωνικής φροντίδας, καλούνται να εξισορροπήσουν πιέσεις, που θέτουν σε δοκιμασία τα ίδια άτομα και όσο τις σχέσεις εντός του χώρου εργασίας. Τα παραπάνω καθιστούν αναγκαία την πληροφόρηση των εργαζομένων μέσω ενεργειών πληροφόρησης, που στόχο έχουν την ενίσχυση κι ενδυνάμωσή τους, ώστε να ανταποκριθούν σε αυτές τις συνθήκες.

Το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Κρήτης (ΙΝ.Ε. / Γ.Σ.Ε.Ε. Κρήτης) σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου, σε μια κοινή προσπάθεια ανταπόκρισης στην ανάγκη πληροφόρησης εργαζομένων, διοργανώνουν Εκδήλωση με θέμα: «Εργασία υπό πίεση σε δομές κοινωνικής φροντίδας: Στάσεις και αντιστάσεις», το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 09:30 – 13:30, στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (Λεωφ. Δημοκρατίας 10, Ηράκλειο Κρήτης).

Ειδική αναφορά θα γίνει στα ακόλουθα θέματα από τους παρακάτω εισηγητές:

«Κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές» (Μονέζης, Στ. Ψυχίατρος/Επιμελητής Ά, Γ.Ν Βενιζέλειο – Πανάνειο)

«Εργασιακό Στρες και Εξαρτήσεις»

(Σμυρνάκη, Μ. Ψυχολόγος/ Υπεύθυνη Ανοικτής Δομής Υποστήριξης Ηρακλείου ΚΕΘΕΑ Αριάδνη)

«Εργασιακός εκφοβισμός (mobbing) και οι επιπτώσεις

του στον εργαζόμενο» (Μεραμβελιωτάκης, Η. Κοινωνικός Λειτουργός)

«Διαχείριση συγκρούσεων στο χώρο εργασίας: το

παράδειγμα των επαγγελματιών σε δομές κοινωνικής

φροντίδας» (Πετράκης, Μ. Κοινωνιολόγος/Σύμβουλος Απασχόλησης ΙΝΕ ΓΣΕΕ Κρήτης)

Το πλαίσιο

Η εκδήλωση πληροφόρησης αποτελεί δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης “Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων”, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση – ΕΣΠΑ 2014-2020» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο, του Υποέργου 2 «Λειτουργία των εξ’ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσιών νομικής και επαγγελματικής πληροφόρησης και συμβουλευτικής στις Μονάδες παροχής υπηρεσιών καθώς και των υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής των ανέργων στα εξειδικευμένα κέντρα προώθησης στην απασχόληση στον άξονα των περιφερειών μετάβασης (ΜΕΤ)». ΕΣΠΑ-“Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση” https://empedu.gov.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο,

ΙΝ.Ε. / Γ.Σ.Ε.Ε. Κρήτης: Δ/νση: Ανδρ. Παπανδρέου 61 & Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄, Ηράκλειο, 71305 Τηλ.& fax: 2810 343616 Email: kritiinediktio@inegsee.gr Web site: https://kriti.inegsee.gr, http://www.inegsee.gr/, f : ΙΝΕ – ΓΣΕΕ ΚΡΗΤΗΣ Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου Δ/νση: Λεωφ. Δημοκρατίας 10, Ηράκλειο, 713 06 Τηλ.: 281 028 2408 Email: ergkehr@otenet.gr

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr