Τ. Θεοδωρικάκος: Καμία δέσμευση για τους μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τ. Θεοδωρικάκος: Καμία δέσμευση για τους μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση
Σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ, ο υπουργός Εσωτερικών δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με το ποια θα είναι η αναλογία που τελικώς θα ισχύσει σε σχέση με τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις στο δημόσιο.

Τη δέσμευση ότι θα προχωρήσουν κανονικά οι 4.500 μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Θεοδωρικάκος σε συνάντηση που πραγματοποίησε με την ΑΔΕΔΥ.

Δεν έδωσε ωστόσο καμία δέσμευση ή χρονοδιάγραμμα ως προς τους μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση. Αναγνώρισε πάντως ότι ένας σημαντικός αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα πρέπει να γίνουν μόνιμοι, καθώς δεν μπορούν να εργάζονται 10 και 15 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις στο δημόσιο ανέφερε ότι «έχει πάει περίπατο το 1 προς 5», αλλά δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με το ποια θα είναι η αναλογία που τελικώς θα ισχύσει σε σχέση με τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις, επαναλαμβάνοντας μόνο ότι «η κυβέρνηση προτίθεται να στηρίξει με διορισμούς τους τομείς της υγείας, της παιδείας και της ασφάλειας».Ειδικά μάλιστα για το τελευταίο, είπε ότι οι προσλήψεις 1.500 ειδικών φρουρών είναι προτεραιότητα καθώς «αποτελεί μείζον ζήτημα η ασφάλεια των πολιτών».

πηγή:alfavita.gr