Συμμαχία ΕΥΔΑΠ: Αυγουστιάτικες απολύσεις και λίστες της ντροπής!!!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμαχία ΕΥΔΑΠ: Αυγουστιάτικες απολύσεις και λίστες της ντροπής!!!

Αθήνα,13.08.2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αυγουστιάτικες απολύσεις και λίστες της ντροπής !!!

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Έγκαιρα η ΣΥΜΜΑΧΙΑ είχε επισημάνει και αναδείξει το πρόβλημα με τις συμβάσεις των εταιρειών παροχής υπηρεσιών που έχει επιμεληθεί και υπογράψει η Γενική Διευθύντρια Πελατών. Δικαιώθηκε όμως και εκ του αποτελέσματος, καθότι οι νέες συμβάσεις υπολείπονται των 800 ευρώ ποσό το οποίο είχε απαιτηθεί από την προηγούμενη Διοίκηση ως ελάχιστη αμοιβή για τον  κάθε ενοικιαζόμενο εργαζόμενο.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ δια του Εκπροσώπου των Εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ Γ. Αλεξανδράκη, ήδη από το 2017 είχε εκφράσει τη διαφωνία της, καταψηφίζοντας αυτές τις απαράδεκτες για τους εργαζόμενους και αρκετά επωφελείς όπως εξελίσσονται για τους εργολάβους συμβάσεις.

 

Η Γενική Διευθύντρια Πελατών όμως δεν σταμάτησε εκεί !!! Μετά την μείωση των αμοιβών το οποίο παρουσιάστηκε σαν εύλογη συνέπεια της λειτουργίας των «νόμων της αγοράς» και  «ευθύνη των νομικών» (για μια ακόμη φορά φταίνε όλοι οι άλλοι) παρεμβαίνει, διακόπτοντας υφιστάμενες σχέσεις εργασίας και απολύει εργαζόμενους παρότι ουδέποτε ζητήθηκε αυτό  όπως φαίνεται να προκύπτει από τους άμεσους διοικητικούς τους προϊστάμενους (προϊστάμενοι και διευθυντής ).

 

 

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Καταγγέλλουμε τις ολιγωρίες, τις μεθοδεύσεις, τις πρακτικές που εφαρμόστηκαν στην τελική αξιολόγηση των εν ενεργεία και νέων εργαζομένων. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι η τελική λίστα των προσληφθέντων για την σύναψη των συμβάσεων είναι διαφορετική από εκείνη που είχε αποστείλει η ίδια Γενική Διευθύντρια πριν περίπου 1 μήνα.

Ποια είναι άραγε τα  κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για την επαναξιολόγηση των εργαζομένων ;;;

Μήπως τα κριτήρια ήταν διαβλητά ;;;

Καλείται η Διοίκηση να ανακαλέσει τις απολύσεις. Καλείται επίσης αναφορικά με τις νέες προσλήψεις να δημοσιοποιήσει τους επιτυχόντες και αποτυχόντες στην ιστοσελίδα της ΕΥΔΑΠ (όπως γίνεται στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ)  καθώς και τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για την αξιολόγηση και  για την  πρόσληψη τους.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ επιφυλάσσεται και θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσει  έλεγχο όλων των συμβάσεων που έχει υπογράψει η συγκεκριμένη Γενική Διευθύντρια από ανεξάρτητη ελεγκτική αρχή.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ