120 δόσεις για ασφαλιστικές οφειλές άνω των 20.000 ευρώ και γενναίο «κούρεμα»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 120 δόσεις για ασφαλιστικές οφειλές άνω των 20.000 ευρώ και γενναίο «κούρεμα»

Με τη μέση μείωση της οφειλής (βασική οφειλή + προσαυξήσεις) να φτάνει στο 70% η κυβέρνηση σχεδιάζει τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Εφη Αχτσιόγλου, που μίλησε χθες στην τηλεόραση του ALPHA.

Η κ. Αχτσιόγλου χαρακτήρισε την υπό σχεδιασμό ρύθμιση ως «παρέμβαση μεγάλης κοινωνικής σημασίας», η οποία θα ανακουφίσει ουσιαστικά δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες ενώ εκ παραλλήλου θα δώσει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης σε έναν μεγάλο αριθμό οφειλετών που εμφανίζουν οφειλές άνω των 20.000 ευρώ.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το σχήμα θα περιλαμβάνει κούρεμα βασικής οφειλής, γενναίο κούρεμα των προσαυξήσεων, και έως 120 δόσεις. Η μέση μείωση της οφειλής θα είναι 70%».

Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το ακριβές ποσό της αύξησης το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικά τεκμηριωμένη την πρόταση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, που κάνει λόγο για αύξηση με εύρος από 5% έως 10%!

Αναφορικά με το θέμα των ημερών, τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Αχτσιόγλου τη χαρακτήρισε συμφωνία μέγιστης εθνικής σημασίας η οποία θα επικυρωθεί στη Βουλή.

Σχολιάζοντας τη στάση του μικρού εταίρου της κυβέρνησης, Πάνου Καμμένου, έκανε λόγο για προδιαγεγραμμένη αποχώρηση, αφού ο κ. Καμμένος είχε από την αρχή δηλώσει ότι όταν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή, ο ίδιος θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Πηγή: efsyn.gr

Συντάκτης: