ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Καταγγελία της επίθεσης στους εργαζόμενους Επισιτισμού – Τουρισμού

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Καταγγελία της επίθεσης στους εργαζόμενους Επισιτισμού – Τουρισμού

ΕΠΙΘΕΣΗ στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ του

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

22.02.2023

Επίθεση από τα ΜΑΤ δέχθηκαν οι εργαζόμενοι του Επισιτισμού-Τουρισμού στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Αντί άλλης απάντησης στα δίκαια αιτήματα τους, το Υπουργείο «Εργασίας» απάντησε με ρόπαλα και χημικά.

Την στάση εργασίας και την  συγκέντρωση διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ) ζητώντας την επέκταση της διάρκειας χορήγησης του εποχικού επιδόματος ανεργίας και την υποχρεωτικότητα της κλαδικής σύμβασης.  Το Δίκτυο Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού καλούσε  στη συγκέντρωση για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής, για να μπορούν οι εργαζόμενοι να ζουν με αξιοπρέπεια.

Όμως, σήμερα γίναμε αυτόπτες μάρτυρες στο πως η κυβέρνηση συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας: Με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, χημικά και συλλήψεις.

Καταγγέλλουμε την βίαιη επίθεση ενάντια σε εργαζόμενους που ζητούν αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς. Είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται με ξύλο και χημικά αυτοί που διαδηλώνουν για να μην ζουν σαν σκλάβοι.

Το Υπουργείο «Εργασίας» αποδεικνύει για άλλη μία φορά με ποια πλευρά είναι …