ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Εργασιακή ανασφάλεια και “δηλώσεις μετανοίας” στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Εργασιακή ανασφάλεια και “δηλώσεις μετανοίας” στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά!

Άλλο ένα επεισόδιο εργοδοτικής αυθαιρεσίας και εργασιακής επισφάλειας ήρθε να προστεθεί στο πολύχρονο δράμα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 

Μετά από χρόνια «ομηρίας» και χωρίς καν να τους έχει ακόμη καταβληθεί το σύνολο των οφειλόμενων αποζημιώσεων, οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία βρίσκονται αντιμέτωποι για άλλη μία φορά με αντεργατικές πρακτικές και εκβιασμούς. 

Με περίσσιο θράσος και λειτουργώντας ως κράτος εν κράτει,  πάνω από το Σύνταγμα και τους Νόμους της Πολιτείας, η πλευρά του νέου «επενδυτή» κ. Προκοπίου θέτει ως προϋπόθεση για να προχωρήσει η νέα πρόσληψη των εργαζομένων στα Ναυπηγεία, αυτοί να παραιτηθούν από μέλη του πρωτοβάθμιου επιχειρησιακού σωματείου τους, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και εργασιακών δικαιωμάτων. 

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα και σε όλους τους τόνους αυτήν την πρακτική που συνιστά  ωμό εκβιασμό αλλά και κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της συνδικαλιστικής ελευθερίας, η οποία περιλαμβάνει το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να οργανώνονται σε συνδικάτα και να διεκδικούν συλλογικά καλύτερους όρους εργασίας!

Η πρακτική αυτή της πλευράς Προκοπίου είναι σε πλήρη συμφωνία με την εργατοκτόναπολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ και τους αντεργατικούς νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη που βάζουν «στο γύψο» τη συνδικαλιστική δράση και φέρνουν στη χώρα συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα!

Παράλληλα, καταγγέλλουμε την ολιγωρία της Κυβέρνησης, καθώς δεν έλαβε μέτρα για την έγκαιρη καταβολή του συνόλου των οφειλόμενων ποσών αλλά ούτε και για την πλήρη και μόνιμη εργασιακή εξασφάλιση των εργαζομένων, αφού δεν τους συμπεριέλαβε στη συμφωνία με το νέο επενδυτή, αντιμετωπίζοντάς τους  ως «βαρίδια» και κρατώντάς τους έτσι σε «ομηρία»

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και του σωματείου τους που στοχοποιείται απροκάλυπτα μόνο και μόνο γιατί τόσα χρόνια παλεύει για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και για την εργασιακή αποκατάσταση του συνόλου των εργαζομένων!

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και διεκδικούμε: 

Να πάψουν τώρα οι εκβιαστικές πρακτικές εις βάρος του σωματείου και των εργαζομένων!

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση!

Να καταβληθεί το σύνολο των οφειλόμενων αποζημιώσεων σε όλους τους εργαζόμενους!

Μόνιμη εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά!