ΕΛΤΑ / Διώχνουν 2.000 εργαζομένους με fast track εθελούσια έξοδο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΛΤΑ / Διώχνουν 2.000 εργαζομένους με fast track εθελούσια έξοδο

Ανακοινώθηκαν οι όροι του προγράμματος. Έρχονται και μειώσεις μισθών Σε εξέλιξη το σχέδιο διάλυσης των ΕΛΤΑ με στόχο την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας

Τα ΕΛΤΑ ανακοίνωσαν fast track εθελούσια έξοδο για 2.000 εργαζομένους που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 Φεβρουαρίου.

Το πρόγραμμα αφορά εργαζομένους που  έχουν συμπληρώσει το 41ο έτος ηλικίας και έχουν προϋπηρεσία τουλάχιστον 15 ετών και προβλέπει:

-Εφάπαξ καταβολή 24 έως και 45μισθών ανάλογα με την ηλικία και τα έτη προϋπηρεσίας κάθε εργαζόμενου, καταβολή ενός επιπλέον μισθού για κάθε ανήλικο τέκνο και τέλος, επέκταση για 2 έτη της πρόσθετης Ασφάλισης Ζωής και Υγειονομικής περίθαλψης μέσω του ΤΕΑ ΕΛΤΑ. Τα ΕΛΤΑ αναφέρουν ότι υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τους εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, χωρίς στην ανακοίνωση να αναφέρονται τα συγκεκριμένα μέτρα

-Για εργαζόμενους με τέκνα ΑΜΕΑ, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα καταβάλλονται επιπλέον πέντε μισθοί

Τα ΕΛΤΑ προαναγγέλλουν και μειώσεις μισθών αφού στο πλαίσιο του προγράμματος «εκσυγχρονισμού» της εταιρείας κάνουν λόγο για «εξορθολογισμό του μισθολογικού κόστους».

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όλο αυτό το διάστημα με συστηματικό τρόπο απαξίωνε τα ΕΛΤΑ, αφήνοντας καταστήματα με έναν διανομέα, απολύοντας συμβασιούχους, κλείνοντας ταχυδρομεία και αποψιλώνοντας ορεινές και νησιωτικές περιοχές. Ο στόχος, προφανής. Η λεηλασία της εταιρείας προκειμένου να παραχωρηθεί σε ιδιώτες ανταγωνιστές.

Όπως πριν από λίγες ημέρες κατήγγειλε ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Μάριος Κάτσης, «Οι μειώσεις μισθών, στα πλαίσια του «εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους» και η εθελούσια έξοδος που φέρνει το σχέδιο της κυβέρνηση σε συνδυασμό με την γενικότερη αποψίλωση που επιχειρείται στην εταιρεία επιφέρουν τεράστιο κοινωνικό κόστος».
 

πηγη