ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΔΑΠ: Πρωτοφανείς εργοδοτικές μεθοδεύσεις από την ΟΜΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΔΑΠ: Πρωτοφανείς εργοδοτικές μεθοδεύσεις από την ΟΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – οι,
 
Η κατρακύλα της πλειοψηφίας του Συλλόγου Προσωπικού δεν έχει προηγούμενο στα συνδικαλιστικά δρώμενα της ΕΥΔΑΠ. Είναι τέτοιος ο ξεπεσμός τους που χρησιμοποιούν τη σφραγίδα του Συλλόγου καταπατώντας κάθε έννοια συλλογικότητας για να προβάλλουν τις προσωπικές  τους επιδιώξεις. Μετά τους προπηλακισμούς και τους αποκλεισμούς των στελεχών της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και δίχως να έχουν ουδεμία αντίληψη για τον ταξικό ρόλο του συνδικάτου όπως πληροφορούμαστε οι παρατάξεις ΑΚΕ-ΕΣΚ-ΠΑΣΚΕ έφθασαν στο σημείο να ζητήσουν την παρέμβαση της Διοίκησης στην εσωτερική λειτουργία του συνδικάτου. Η Διοίκηση προχώρησε σε μια εργοδοτική επιστολή – παρέμβαση (14/18.1.2021) στα εσωτερικά του συνδικάτου με μοναδικό στόχο να την χρησιμοποιήσουν στην αίτηση προσωρινής διαταγής που κατέθεσαν για την ακύρωση της μέγιστης δημοκρατικής διαδικασίας που είναι το συνέδριο των αντιπροσώπων.


Διεκδικούν το ρόλο των «συνδικαλιστών» που θα βάλουν πλάτη στα ακόλουθα :

  1. στην εκχώρηση του ΕΥΣ όπως εξήγγειλε για το 1ο εξάμηνο του 2021 ο αρμόδιος υπουργός κ. Καραμανλής. 
  2. στην υφαρπαγή των 150 εκ αποθεματικών της εταιρεία για αυθαίρετες εικονικές οφειλές για το αδιύλιστο και ακόμη 100 εκ. περίπου ως επιστροφή κεφαλαίου για να ικανοποιηθούν οι μέτοχοι.
  3. στις επικείμενες νομοθετικές παρεμβάσεις για την καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων (μοντέλο ΕΛΤΑ) και την απομάκρυνση των περίπου 200 εργαζομένων του ΕΥΣ.
  4. στο ξεπούλημα των διαπραγματεύσεων για τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  5. στην  υποβάθμιση του νευραλγικού τομέα της καταμέτρησης  με τη μεταφορά της στη Γεν. Δ/ση Δικτύου Ύδρευσης που ανοίγει το δρόμο για την είσοδο εργολάβου και τη μείωση των αποδοχών των καταμετρητών από τη συρρίκνωση του αντικειμένου εργασίας τους. 

Να θυμίσουμε ότι  στην συνάντηση της ΟΜΕ  με τη Διοίκηση ο Πρόεδρος του Συλλόγου αποδέχθηκε τη μεταφορά αδιαφορώντας για τα συμφέροντα των καταμετρητών. 
 
Την  κρίσιμη αυτή περίοδο ενόψει καταιγιστικών εξελίξεων που διακυβεύεται το μέλλον της εταιρείας και των εργαζομένων και ενώ θα έπρεπε να προτάξουν την ενότητα αυτοί διασπούν το μέτωπο. Συνάδελφοι τους αφήνουμε στην κρίση σας !!!

 ΣΥΜΜΑΧΙΑ 

Συλλόγου Προσωπικού