Συμμαχία Εργαζομένων: Ληστεύουν την ΕΥΔΑΠ !

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμαχία Εργαζομένων: Ληστεύουν την ΕΥΔΑΠ !

Εκχωρούν το νερό σε ιδιώτες και αυξάνουν την τιμή του!!!
Ληστεύουν την ΕΥΔΑΠ !!!
Δρομολογούν απολύσεις εργαζομένων !!!

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών με την ανοχή της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, προχωρούν στην παραχώρηση του  Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας (Ε.Υ.Σ.) στους εργολάβους.
Με κίνηση αιφνιδιασμού και ενώ εκκρεμεί η ανανέωση της σύμβασης με την ΕΥΔΑΠ Παγίων πληροφορούμαστε ότι η κυβέρνηση διενεργεί τρείς παράλληλους διαγωνισμούς για τη σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών τεχνικού, νομικού και χρηματοοικονομικού συμβούλου προς υποβοήθηση της Διεύθυνσης Έργων Ύδρευσης Αποχέτευσης & Επεξεργασίας Λυμάτων (Δ18) του υπουργείου Υποδομών στα πλαίσια του έργου Διαχείριση -Λειτουργία και συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) της Αθήνας!!!!
Είναι τέτοια η μεθόδευση των διαγωνισμών που προκηρύσσονται από το Υπουργείο για την εξυπηρέτηση των ημετέρων, που η δαπάνη για κάθε διαγωνισμό είναι 138.424,01€ έκαστος ώστε να μην καταφύγουν σε ανοιχτό διαγωνισμό και αποκλείει την   ΕΥΔΑΠ ΑΕ  από τη διαγωνιστική διαδικασία.
Ο Υπουργός κ Κων. Καραμανλής είναι έκθετος  !!!
Ο αποκλεισμός της ΕΥΔΑΠ ΑΕ από τη λειτουργία και συντήρηση του ΕΥΣ, χωρίζει την ποιότητα του νερού από την κατανάλωση, ανοίγει την πόρτα για την απόλυση των 250 περίπου εργαζόμενων στο αντικείμενο,  ιδιωτικοποιεί ένα δημόσιο κοινωνικό αγαθό και αυξάνει το κόστος και την τιμή του νερού.
Από τη μετοχοποίησή  της το 1999 μέχρι σήμερα η ΕΥΔΑΠ ΑΕ, με βάση συμφωνία που είχε γίνει με το Ελληνικό Δημόσιο είχε αναλάβει την επισκευή συντήρηση και λειτουργία του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας (φράγματα, ταμιευτήρες, υδραγωγεία, κανάλια, γεωτρήσεις, εξωτερικά αντλιοστάσια κ.α ). Η διαχείριση από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ του Ε.Υ.Σ. εξασφάλιζε και εξασφαλίζει με την τεχνογνωσία και εμπειρία που έχει το προσωπικό της, την αδιάλειπτη και ασφαλή υδροδότηση της Πρωτεύουσας και του Λεκανοπεδίου Αττικής.
Φαίνεται όμως πως στην κυβέρνηση, στο Υπουργείο και το Υπερταμείο θεωρούν πως η ΕΥΔΑΠ είναι η κότα που γεννάει τα χρυσά αυγά! Εκτός από την «εμπνευσμένη» σύμπραξη ΣΔΙΤ που προαναφέραμε, η οποία φυσικά σκοπεύει να ταΐσει μελλοντικά κάποιους «άριστους» εργολάβους, έρχεται η ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ δηλ. το δημόσιο  να δημιουργήσει αναδρομικές πλασματικές απαιτήσεις 266 εκ. για το κόστος του νερού από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ, το οποίο μέχρι τώρα συμψήφιζε με τη συντήρηση και λειτουργία του ΕΥΣ.
Και για να δώσει  το παρών το Υπερταμείο, στη ληστεία των αποθεματικών και κερδών της ΕΥΔΑΠ ΑΕ με προκλητικό τρόπο, σε συνεργασία με τη Διοίκηση διανέμει αυξημένο μέρισμα το 70% των κερδών της !!!
Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ΕΥΔΑΠ ΑΕ γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και θεατής στην παράσταση που θα έπρεπε να είναι πρωταγωνιστής.
Απαιτούμε,

  • Η Διοίκηση  άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες για προστατεύσει τα συμφέροντα της ΕΥΔΑΠ ώστε να διαφυλάξει την ευρωστία και την μελλοντική ανάπτυξη του οργανισμού που διοικεί εξασφαλίζοντας και την διαχείριση – λειτουργία και συντήρηση του Ε.Υ.Σ .    
  • Η κυβέρνηση και το Υπουργείο να σταματήσουν να αδιαφορούν για την 1906/2014 απόφαση του ΣτΕ  που κατοχυρώνει το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ ΑΕ!!!

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ