Γ. Αλεξανδράκης: υποκριτικές οι δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ για το νερό

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γ. Αλεξανδράκης: υποκριτικές οι δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ για το νερό

Δελτίο Τύπου

Γιώργου Αλεξανδράκη

Εκπροσώπου Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, Μέλος Διοίκησης ΓΣΕΕ

Για πρώτη φορά έχουν μπει στον προεκλογικό διάλογο τόσο έντονα τα θέματα της ιδιωτικοποίησης του νερού και ιδιαίτερα η επιστροφή  των μετοχών της ΕΥΔΑΠ & ΕΥΑΘ υπό δημόσιο έλεγχο. Αυτό όμως που θεωρείται σήμερα δεδομένο στο δημόσιο λόγο, δηλαδή ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού υπήρξε αποτέλεσμα των αγώνων του κινήματος του νερού.

Η επικαιρότητα ν καθορίστηκε διότι το κίνημα του νερού αντιτάχθηκε σθεναρά στις πολιτικές ιδιωτικοποίησης που εφάρμοσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πετυχαίνοντας μεγαλειώδιες και καθοριστικές νίκες

  • Ακυρώσαμε την ιδιωτικοποίηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας με ΣΔΙΤ με την προσφυγή μας στο ΣτΕ.
  • Κερδίσαμε την απόφαση για την επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ από την ΕΕΣΥΠ στο Ελληνικό δημόσιο.

Και όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσκολλημένη στην εμμονή της να ιδιωτικοποιήσει το νερό ψήφισε τον Ιούλιο του 2022 αντισυνταγματική τροπολογία  για  να  ξεπεράσει   πλήρως τις προαναφερόμενες αποφάσεις 190, 191/ 2022 του ΣτΕ και να διατηρήσει τις εταιρείες ύδρευσης στον έλεγχο της ΕΕΣΥΠ, προσφύγαμε εκ νέου  και δικαιωθήκαμε στην επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ.

Με αφορμή τις πρόσφατες υποκριτικές δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυρ. Μητσοτάκη για νομοθέτηση της επαναφοράς των μετοχών υπό των έλεγχο του δημοσίου ξεκαθαρίζουμε ότι οι δικαστικές αποφάσεις που κερδίσαμε είναι υποχρεωτικά εφαρμοστέες ανεξάρτητα της κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Επιπλέον θέματα αξιοπιστίας των δηλώσεων Μητσοτάκη ανακύπτουν και από το γεγονός έχει πλήρη άγνοια του θέματος μιας και αναφέρθηκε σε επιστροφή των μετοχών στο υπουργείο Υποδομών ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε έχει μεταφέρει την ΕΥΔΑΠ στο υπουργείο Περιβάλλοντος με το πρόσφατο νομοθέτημα του για τη ρυθμιστική αρχή που ανοίγει το δρόμο της εμπορευματοποίησης των υδάτων.