Όχι στις απολύσεις ενοικιαζόμενων συναδέλφων τραπεζοϋπαλλήλων, 3ωρη στάση εργασίας στις 29/11/2019

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όχι στις απολύσεις ενοικιαζόμενων συναδέλφων τραπεζοϋπαλλήλων, 3ωρη στάση εργασίας στις 29/11/2019

Συνάδελφοι, -ισσες,

Το Σωματείο μας συμπαραστέκεται ολόψυχα στον αγώνα των συναδέλφων εργαζόμενων στην Εθνική Τράπεζα μέσω τρίτων εταιρειών ενάντια στις άδικες και καταχρηστικές απολύσεις. Χωρίς καμιά δικαιολογία απολύονται συνάδελφοι που έχουν υπηρετήσει τη Τράπεζα για χρόνια ή μάλλον για δεκαετίες, αφήνοντας πίσω τους δυσαναπλήρωτα κενά. Σε πολλές περιπτώσεις προσλαμβάνονται άλλοι οι οποίοι όμως δεν έχουν την εμπειρία των συναδέλφων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα στις υπηρεσίες.

Τίποτα από όλα αυτά δεν συγκινεί τη Διοίκηση της Τράπεζας η οποία προχώρησε τη τελευταία βδομάδα σε νέο κύμα απολύσεων. Δεν ενδιαφέρεται για τον κοινωνικό αντίκτυπο των απολύσεων, οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται απλά ως νούμερα. Σοβαρά προβλήματα υγείας του ίδιου του εργαζόμενου ή των παιδιών του, προβλήματα με άνεργους συζύγους δεν λαμβάνονται υπόψη. Δεν ενδιαφέρονται ούτε για την ορθή λειτουργία της Τράπεζας αφού ενώ ο όγκος εργασίας είναι πολύ μεγάλος απομακρύνονται υπάλληλοι με πολυετή εμπειρία για να εξυπηρετηθούν ως φαίνεται αλλότρια συμφέροντα.

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.), προκηρύσσοντας στάση εργασίας για τη Παρασκευή 29 Νοεμβρίου από 7:45 μέχρι 10:45 ή τρεις ώρες από την αρχή της βάρδιας. Η προκήρυξη της στάσης καλύπτει όλους τους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας που θέλουν να συμμετέχουν.

Το Δ.Σ.

 

Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE   

προερχόμενων από την πρώην  ΕΘΝΟDATA