ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΔΕΣΦΑ Α.Ε

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΔΕΣΦΑ Α.Ε

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,

Το Σωματείο μας στέκεται αλληλέγγυο και χαιρετίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των συναδέλφων εργαζομένων σε εργολάβους/μεσολαβητές, της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι όλοι οι εργαζόμενοι στο δίκαιο και κοινό αίτημα, της κατοχύρωσης της εργασίας με μονιμοποίηση σε όσους καλύπτουν εδώ και δεκαετίες οργανικές/λειτουργικές /πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΔΕΣΦΑ , στο νέο καθεστώς ιδιοκτησίας, μετά την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.
Την ίδια αγωνία έχουμε και εμείς και όλοι οι εργαζόμενοι που καταγραφόμαστε ως εργολαβικό προσωπικό εταιριών δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου.
Παρά τις δεκάδες κρούσεις του Σωματείου και των εργαζομένων προς τον Υπουργό Ενέργειας Κύριο Σταθάκη, η σιωπή του στο πάγιο αίτημά μας για εξασφάλιση της εργασίας μας και μονιμοποίηση σε όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες , έχει γίνει πια εκκωφαντική. Λόγια θαμπά, χωρίς καμία ξεκάθαρη απάντηση αιωρούνται στον αέρα και μεγαλώνουν την εργασιακή μας ανασφάλεια.

Την ίδια ώρα, οι εργολάβοι τόσο στα ΕΛΠΕ, όσο και στις βιομηχανίες φυσικού αερίου και ενέργειας, λειτουργούν όπως θέλουν καταπατώντας και τα τελευταία ψήγματα εργασιακών δικαιωμάτων και κεκτημένων του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας. Όσο και αν θέλουν κάποιοι να παρουσιάζουν στα ΜΜΕ τα υψηλά ετήσια κέρδη τους, αυτό δεν τους κάνει δίκαιους, δεν τους κάνει φιλοεργατικούς, δεν τους κάνει δημοκράτες.
Η υπομονή απέναντι στην αοριστολογία και την κοροϊδία έχει εξαντληθεί. Είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι και έτοιμη για σύγκρουση. Άλλωστε δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε άλλο, πέρα από τις αλυσίδες που μας έβαλαν οι πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού και που συντηρούν οι «ταμπελίστες».
Το μέτωπο όλων των εργαζομένων, είναι κοινό και δίνουμε από τώρα ραντεβού σε κοινούς αγώνες.


Για τους παραπάνω λόγους το Σωματείο μας :
-ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ. ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΤΩΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΘΑΚΗ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΒΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΝΕΝΟΣ.