Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Συλλογική Σύμβαση Εργασία στον ΟΠΑΠ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Συλλογική Σύμβαση Εργασία στον ΟΠΑΠ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους εργαζόμενους του ΟΠΑΠ που αγωνίζονται για σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), προχωρώντας σε στάση εργασίας την Τετάρτη 7/11 από τις 10:00 έως τις 12:00.

Η σύναψη ΣΣΕ είναι βασική προϋπόθεση για κάθε εργαζόμενο κι ειδικότερα για τους εργαζόμενους στον ΟΠΑΠ, για την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς μισθού ανάλογα με την εκπαίδευση, εμπειρία, ομαλή εργασιακή εξέλιξη αλλά και την κοινωνική/οικογενειακή κατάσταση του καθένα, για εξασφάλιση ισότητας στη μεταχείριση όλων των εργαζομένων παλιών και νέων, για κανονικό κι όχι ελαστικό (και καταστρατηγούμενο) ωράριο. Αγωνίζονται για μια ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει μια δίκαιη αμοιβή στους εργαζόμενους ως αποτέλεσμα του μόχθου τους. Επιπλέον, μια ΣΣΕ η οποία θα κατοχυρώνει την προστασία των συνδικαλιστικών κι εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων απέναντι σε κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων του ΟΠΑΠ για αυξήσεις και σύναψη ΣΣΕ και θα είμαστε δίπλα τους σε όποια αγωνιστική κινητοποίηση προχωρήσουν. Καλούμε τα σωματεία μέλη του ΕΚΑ καθώς και κάθε εργαζόμενο του Λεκανοπεδίου της Αθήνας να δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας, δίνοντας δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ., έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΠ, στη Λ. Αθηνών 112.