Συμμαχία εργαζομένων ΕΥΔΑΠ : Απειλείται, η βιωσιμότητα της ΕΥΔΑΠ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμαχία εργαζομένων ΕΥΔΑΠ : Απειλείται, η βιωσιμότητα της ΕΥΔΑΠ

Η υποχρέωση της ΕΥΔΑΠ να ανανεώσει τη σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο για την τιμή του ακατέργαστου νερού κινδυνεύει να φέρει την εταιρεία σε οικονομικό αδιέξοδο που θα έχει ως αποτέλεσμα, είτε να καταστήσει την ΕΥΔΑΠ μη κερδοφόρα εταιρεία, είτε να την αναγκάσει να οδηγηθεί σε αύξηση του τιμολογίου με επιβάρυνση των καταναλωτών που κατά την εκτίμηση μας θα ανέλθει σε ποσοστά έως και 30%.
Για να γίνει κατανοητό αναφέρουμε, ότι η ΕΥΔΑΠ υποχρεούται με σύμβαση που υπογράφει με το Ελληνικό Δημόσιο να πληρώνει το κόστος του ακατέργαστου νερού με 0.163 ευρώ/cm3 μετά από απαίτηση  του Υπουργείου και της ΕΥΔΑΠ Παγίων όπως επικαλείται μια αμφισβητούμενη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου η οποία διαφοροποιείτε σημαντικά από αντίστοιχες δικές μας. 
Συγκεκριμένα το ΕΜΠ λαμβάνει ως ετήσια παροχή ακατέργαστου νερού τα 415.000.000,00 cm3. επί 0,163ευρώ ήτοι  67.645.000 ευρώ. Αν από αυτό το ποσό αφαιρέσεις τα 23.000.000 ευρώ (μέγιστη τιμή λειτουργίας και συντήρησης) της σύμβασης τότε θα πρέπει η ΕΥΔΑΠ να δίνει στην Παγίων 44.645.000 ευρώ για κάθε έτος πράγμα που θα έχει τεράστιες συνέπειες στη βιωσιμότητα της εταιρείας.
Εάν ευσταθούν και οι πληροφορίες ότι το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα που ανήκει στην Παγίων, μεταφέρεται στο Υπερταμείο, τότε οδηγούμαστε στον πλήρη έλεγχο του κύκλου του νερού από αυτό.
Καλούμε λοιπόν όλους τους εμπλεκόμενους από κοινού να αποσύρουν την συγκεκριμένη πρότασης σύμβασης που απειλεί τη βιώσιμη λειτουργία της εταιρείας και  πλήττει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της.

Υδρονομείς

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Η Συμμαχία από την πρώτη στιγμή στήριξε το δικαίωμα στην εργασία, στήριξε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των συναδέλφων υδρονομέων.
Η χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ μετά τις επιτυχείς κινητοποιήσεις,

  • ήταν συλλογική νίκη των 23 συναδέλφων υδρονομέων, των εργαζομένων, της Ομοσπονδία και των Εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ,
  • ήταν νίκη της αγωνιστικότητας, της αποφασιστικότητας και της υπευθυνότητας,
  • ήταν όμως και  ήττα του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και της στυγνής κομματικοποίησης.

Πετύχαμε πολλά, μένουν όμως αρκετά, μέχρι την οριστική δικαίωση των συναδέλφων υδρονομέων στην προσπάθεια των οποίων θα παραμείνουμε αρωγοί.

Για τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η Συντονιστική Επιτροπή

Υ.Γ Αναμένουμε την υλοποίηση της δέσμευση της Διοίκησης προς τον Επιστημονικό Σύλλογο, για τη σύνταξη επιστολής προς τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με τις διαδικασίες ψηφιοποίησης.