Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων: Μεγάλες οι ευθύνες για τον θάνατο του εργολαβικού εργαζόμενου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων: Μεγάλες οι ευθύνες για τον θάνατο του εργολαβικού εργαζόμενου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

13/1/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΥ

Άλλο ένα θανατηφόρο ατύχημα συνέβη χτες, όταν μέλος του συνεργείου που εκτελούσε εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης βλαβών από την κακοκαιρία «ΔΙΟΜΙΔΗΣ» στα καλύβια πεζούλας (Λίμνη Πλαστήρα) έχασε τη ζωή του.

Πολλά τα ερωτηματικά για το τραγικό ατύχημα.

Μετά την Εύβοια για μια ακόμη φορά έχουμε θανατηφόρο ατύχημα σε εργαζόμενους από εργολαβικές εταιρείες που συνεργάζονται με τον ΔΕΔΗΕ. Η Ομοσπονδία μας έχει δηλώσει στα Μ.Μ.Ε. ότι σύντομα θα έχουμε και άλλα τέτοια ατυχήματα μετά την Εύβοια.

Η διάλυση του ΣΕΠΕ και η υποστελέχωση του με την ανυπαρξία ελέγχων στις εργολαβικές εταιρίες φέρνουν αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.

Την πλήρη πολιτική ευθύνη την έχει ο Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης που τόσες φορές με επιστολές μας του έχουμε θέσει το πρόβλημα, ενώ έχει αρνηθεί να μας συναντήσει.

Η μη κήρυξη υποχρεωτικής της Σ.Σ.Ε. μας κάνει όλους αυτούς τους κακούς εργοδότες να προσλαμβάνουν προσωπικό χωρίς τα τυπικά προσόντα. Οι εργασίες στα δίκτυα απαιτούν έμπειρο προσωπικό με υψηλή εξειδίκευση και κατάλληλες επαγγελματικές άδειες.

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα πιστεύοντας δε ότι οι δικαστικές αρχές θα επιληφθούν και θα αποδώσουν ευθύνες σύντομα (όχι σαν την Εύβοια) σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ