Γερμανία: “Πόρτα” από δικαστήριο σε αίτημα της Deutsche Bahn- Απεργούν οι μηχανοδηγοί

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γερμανία: “Πόρτα” από δικαστήριο σε αίτημα της Deutsche Bahn- Απεργούν οι μηχανοδηγοί

Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) προσέφυγαν κατά της απεργίας των μηχανοδηγών που θα διαρκέσει έως τις 7 Σεπτεμβρίου, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική με την αιτιολογία ότι προκαλεί μεγάλη προβλήματα στις μεταφορές και συγκοινωνίες. Ωστόσο το δικαστήριοπου έκρινε την υπόθεση, απέρριψε το αίτημα.

Οι μηχανοδηγοί ζητούν αυξήσεις και συμβάσεις εργασίας μακράς διάρκειας, και έπειτα από απόφαση του συνδικάτου GDL (εκπροσωπεί κυρίως τους μηχανοδηγούς) προχώρησαν στην τρίτη απεργία τους μέσα στο καλοκαίρι.

Στα επιχειρήματά της η κρατική Deutsche Bahn υποστηρίζει ότι για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους προσφέρει ένα «μπόνους για τον κορονοϊό» ύψους 600 ευρώ και ότι οι απεργίες θα δημιουργήσουν πρόβλημα στους τελευταίους εκδρομείς του καλοκαιριού που θα επιστρέψουν με τρένο στις βάσεις τους. Το δικαστήριο δεν έκρινε επαρκή τα επιχειρήματα αυτά.

Η Deutsche Bahn προσπαθεί να πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της απεργίας τουλάχιστον το 25% των δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων και και το 40% των τοπικών δρομολογίων, όπου λειτουργούν κυρίως ιδιωτικές εταιρείες.

Πηγή: www.efsyn.gr