Webinar σχετικά με τις διεκδικήσεις για μονιμοποίηση συμβασιούχων κοινωφελών

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Webinar σχετικά με τις διεκδικήσεις για μονιμοποίηση συμβασιούχων κοινωφελών

Η Πανελλήνια Ένωση Συμβασιούχων Εργαζομένων Κοινωφελών Προγραμμάτων “Δράση Αλληλεγγύης” διοργανώνει διαδικτυακό ενημερωτικό σεμινάριο (webinar) με θέμα «Ορισμένες σκέψεις επί της Απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου της 11ης Φεβρουαρίου 2021 και οι ερμηνείες αυτής σχετικά με τις διεκδικήσεις για μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων κοινωφελών προγραμμάτων» με εισηγητή τον Δικηγόρο Εργατολόγο, κύριο Δημήτρη Περπατάρη.

Το webinar θα λάβει χώρα την Παρασκευή 19 Μαρτίου (16:00 – 18:00) μέσω της εφαρμογής Zoom και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ. Ωστόσο, απαιτείται προεγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfGq-k7yEiCKcwIaS1asKdYVV-BQxT6pG7LemIfgQECPr3DGw/viewform

Την Παρασκευή το πρωί θα σας σταλεί email με οδηγίες καθώς και ο σύνδεσμος παρακολούθησης. 

Σημειώνεται πως το κοινό δύναται να υποβάλλει τις ερωτήσεις επί της θεματολογίας του σεμιναρίου είτε μέσω διαδικτυακής συνομιλίας (chat), είτε προφορικά με τη χρήση του μικροφώνου. Όλα τα ερωτήματα θα απαντηθούν από τους ομιλητές ζωντανά στο τέλος των εισηγήσεων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16:00 – 16:15  Ηλεκτρονική προσέλευση – Υποδοχή

16:15 – 16:30  Χαιρετισμοί μελών της Διοικούσας Επιτροπής: Ευρενοπούλου Τιτίκα, Χουσίδου Αναστασία, Κουρδουσάς Ευστράτιος, Ρεντετάκου Σοφία.

16:30 – 16:45 Σύντομη παρουσίαση της Πανελλήνιας Ένωσης Συμβασιούχων Εργαζομένων Κοινωφελών Προγραμμάτων: Βασικοί παράγοντες κινητοποίησης για την ίδρυση αυτής, σκοπός και προοπτική. 

Εισηγήτρια: Βίντου Αουρέλα, Καθηγήτρια-Φιλόλογος, MEd Παιδαγωγική Ψυχολογία, MEd Εκπαίδευση Ενηλίκων, Πρόεδρος ΠΑΕΝΣΕΚΠ.

16:45 – 17:30  Εισήγηση του Δικηγόρου Εργατολόγου, κ. Περπατάρη Δημήτρη που θα βασιστεί στους κάτωθι θεματικούς άξονες:

1. Κοινωφελή Προγράμματα Απασχόλησης ως μια μορφή ελαστικής εργασίας: Αποτύπωση του χαρακτήρα και των εργασιακών σχέσεων με σκοπό τη βαθύτερη κατανόηση της νομοθεσίας που διέπει, ρυθμίζει και στηρίζει την ύπαρξή τους.

2. Οι δικαστικές διεκδικήσεις στο πλαίσιο κοινωφελών προγραμμάτων και η έκβαση των εργασιακών υποθέσεων μέσω της αποτίμησης των έως τώρα δεδομένων.

3. Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου της 11ης Φεβρουαρίου 2021 και οι ερμηνείες αυτής σχετικά με τις διεκδικήσεις για μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων κοινωφελών προγραμμάτων.

4. Γνωμοδότηση μεγάλου συνδικαλιστικού φορέα της χώρας σχετικά με την Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: Μύθοι και πραγματικότητα.

17:30 – 17:50 Απαντήσεις στα ερωτήματα που θα υποβληθούν από τους παρευρισκόμενους.

17:50 – 18:00 Συμπεράσματα – Λήξη του διαδικτυακού σεμιναρίου.