Οι δημοσιογράφοι των 6 Τ/Σ κόντρα στο νέο Ν/Σ της κυβέρνησης για τα ΜΜΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι δημοσιογράφοι των 6 Τ/Σ κόντρα στο νέο Ν/Σ της κυβέρνησης για τα ΜΜΕ

Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ των 6 Τηλεοπτικών Σταθμών Πανελλαδικής Εμβέλειας αποφάσισαν «ομόφωνα ότι θα αντισταθούμε σθεναρά έναντι όλων αυτών των ενεργειών που κλονίζουν την ουσία της έγκυρης και ακέραιης ενημέρωσης των πολιτών που μέσα από το λειτούργημα μας υπηρετούμε».

Αναλυτικά η απόφαση:

«Με την κατάθεση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης προς διαβούλευση που αφαιρεί ως προϋπόθεση για τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων με συγκεκριμένη μορφή σχέσης εργασίας προκειμένου να λάβουν άδεια λειτουργίας πανελλαδικής εμβέλειας, κλονίζεται συθέμελα η ίδια η ουσία του επαγγέλματος μας που παρά τις προσπάθειες ορισμένων να υποβιβάσουν τη σημασία του, είναι και θα παραμείνει ιερό και επιβεβλημένο λειτούργημα.

Οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας και οι εκπρόσωποι τους, αποφασίσαμε ομόφωνα ότι θα αντισταθούμε σθεναρά έναντι όλων αυτών των ενεργειών που κλονίζουν την ουσία της έγκυρης και ακέραιης ενημέρωσης των πολιτών που μέσα από το λειτούργημα μας υπηρετούμε.

Για το λόγο αυτό ενωμένοι, αποφασίσαμε να δράσουμε άμεσα και δυναμικά μέσα από επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις απαιτώντας την άμεση απόσυρση του άρθρου 41 του νομοσχεδίου της κυβέρνησης».

Η ΕΣΗΕΑ με χθεσινή ανακοίνωσή της δηλώνει στο πλευρό των εργαζομένων και χαρακτηρίζει «οδοστρωτήρα» το νομοσχέδιο του κ. Πέτσα, «το οποίο πλήττει βάναυσα τα εργασιακά, ασφαλιστικά και επαγγελματικά δικαιώματα των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στα τηλεοπτικά κανάλια».

Πηγή: left.gr