
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η προγραμματισμένη κινητοποίηση από λιμενεργατικά και άλλα εργατικά σωματεία και φορείς ενάντια στην εξυπηρέτηση φορτίου με υλικό που προορίζοταν για την Ισραηλινή πολεμική βιομηχανία.
Η μαζική συμμετοχή και η αποφασιστικότητα των συμμετεχόντων κατέστησε σαφές τόσο στην Ελληνική Κυβέρνηση όσο και στα Ισραηλινά συμφέροντα ότι το λιμάνι του Πειραιά δε μπορεί να γίνει σημείο ανεφοδιασμού της πολεμικής του μηχανής και οι εργαζόμενοι σε αυτό δεν γίνονται συνένοχοι στα πολεμικά τους σχέδια αλλά ούτε μένουν σιωπηλοί και αδρανείς απέναντι στο έγκλημα που συντελείται στη Γάζα.





Την συγκέντρωση διοργάνωσαν και στήριξαν σωματεία εργαζομένων στο λιμάνι: Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, κ.α. Την στήριξή του δήλωσε με συμμετοχή συνδικαλιστών από πολλούς κλάδους και το ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ, καθηγητές μέσης και δημοτικής εκπαίδευσης. Επιπλέον συμμετείχαν συλλογικότητες: Stop Rearm Europe, Καμία Ανοχή, και κόμματα: Νέα Αριστερά.