Ναυπηγεία Σκαραμαγκά / Σε απόλυση οδηγούνται οι εργαζόμενοι που τα κράτησαν ανοιχτά με θυσίες

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ναυπηγεία Σκαραμαγκά / Σε απόλυση οδηγούνται οι εργαζόμενοι που τα κράτησαν ανοιχτά με θυσίες
  • «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της κυβέρνησης για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» καταγγέλλουν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Εμπαιγμός των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ενώ μόλις πριν από ένα μήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη δεσμευόταν προσωπικά για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η προκήρυξη του ειδικού διαχειριστή για την πώληση του ενεργητικού των ναυπηγείων αποκαλύπτει ότι δεν περιλαμβάνεται καμία απολύτως πρόνοια για τους εργαζόμενους.

Το θέμα αναδεικνύουν με κοινή τους ανακοίνωση οι Τομεάρχες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία: Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, Άμυνας Θοδωρής Δρίτσας και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας Γιώργος Τσίπρας.

«Οι εργαζόμενοι με προσωπικές θυσίες και μειώσεις των μισθών τους κράτησαν ανοιχτά μέχρι σήμερα τα Ναυπηγεία» επισημαίνουν. «Τα τελευταία έξι χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος με το Πολεμικό Ναυτικό, την υλοποίηση του οποίου διασφάλισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συντήρησαν τα πλοία που φέτος το καλοκαίρι ανταποκρίθηκαν στην κρίση με την Τουρκία, όπως αναγνώρισε και ο Υπουργός Άμυνας πριν λίγες μέρες στη Βουλή, τονίζοντας την τεχνογνωσία των εργαζομένων και την προσφορά τους. Λόγια τελικά χωρίς αντίκρισμα!» υπογραμμίζουν.

«Η κυβέρνηση, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και δραματικής αύξησης της ανεργίας, προωθεί την πώληση των Ναυπηγείων χωρίς να διασφαλίζει το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον και οδηγεί τους εργαζομένους στην απόλυση. Στην πραγματικότητα, όπως έκανε και στο παρελθόν, παραδίδει τα ναυπηγεία στον μελλοντικό ‘επενδυτή’ με ευνοϊκούς όρους στην πλάτη των εργαζομένων και των φορολογουμένων» τονίζουν.

Οι αρμόδιοι Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. καλούν την κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου «να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς, τα δικαιώματα και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και το δημόσιο συμφέρον στη διαδικασία πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά».

https://www.avgi.gr/