Γενική Συνέλευση Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών – Κυριακή 4/10 – Οδηγός Επιβίωσης!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γενική Συνέλευση Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών – Κυριακή 4/10 – Οδηγός Επιβίωσης!

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

?Μάθε το ρόλο σου:

▪️Η γενική συνέλευση είναι το πιο σημαντικό όργανο του Σωματείου μας, μόνον εκεί παίρνονται οι πιο σημαντικές αποφάσεις για τους αγώνες και τις δράσεις μας και χωρίς εμάς αδυνατεί να λάβει αποφάσεις. Ο ρόλος μας λοιπόν είναι σημαντικός και καθοριστικός.

▪️Τακτικό μέλος: έχει συμπληρώσει τα απαραίτητα ένσημα, έχει γραφτεί στο Σωματείο, είναι ταμειακώς εντάξει, έχει δικαίωμα λόγου και ψήφου και με την παρουσία του διαμορφώνει το εάν θα έχει απαρτία η Γενική Συνέλευση και άρα θα παρθούν αποφάσεις.

▪️Προστατευόμενο μέλος: δεν έχει ακόμα συμπληρώσει τα απαραίτητα ένσημα αλλά έχει γραφτεί στο Σωματείο, έχει δικαίωμα λόγου αλλά όχι ψήφου, δεν διαμορφώνει ακόμα την απαρτία της Γενικής Συνέλευσης αλλά διαμορφώνει πολιτική συνείδηση και αποτελεί το μέλλον του σώματος.

⛑Σημείωση σχετικά με το κοστούμι (4/10/20) θα χρειαστείτε σίγουρα μάσκα covid19 ? και προαιρετικά το φθινοπωρινό σας μπουφάν

?‍♂️?Μεγάλη Διάρκεια: Οι γενικές συνελεύσεις διαρκούν πολύ. Ωστόσο είναι τεράστια η ευθύνη όλων μας να αντέχουμε μέχρι τη λήξη της, να ενημερωνόμαστε, να παίρνουμε θέση και να ψηφίζουμε. Εφοδιαστείτε με ψυχική και σωματική αντοχή, ελαφριά σνακ, ροφήματα με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, χιούμορ και όρεξη για ενημέρωση και συμμετοχή. Κάνετε μικρά διαλείμματα, παρατηρήστε την ανθρώπινη ποικιλομορφία, πως οι άνθρωποι μπορεί να μιλούν για το ίδιο πράγμα και παρόλαυτά να διαφωνούν.

?Άγνωστο Λεξιλόγιο:Φροντίστε να έρθετε ενημερωμένοι. Στην περίπτωση που δε γνωρίζετε βασικές έννοιες όπως Συλλογική/Κλαδική Σύμβαση, πεντάμηνα/τρίμηνα συμβόλαια, Θεατρικές Περίοδοι κ.ά. φροντίστε να κάθεστε κοντά σε κάποιον φίλο σας που είναι ενημερωμένος ώστε να σας βοηθήσει σχετικά. Μην φοβάστε ή ντρέπεστε να ρωτήσετε, κανείς δεν ξύπνησε μία μέρα γνωρίζοντας από μόνος του τα παραπάνω – ωστόσο ενδιαφερθείτε να κατανοήσετε γιατί μόνο έτσι θα μπορείτε να έχετε άποψη και να συνδιαμορφώσετε.

?Λασπολογία:Η λασπολογία είναι μία τακτική την οποία χρησιμοποιούν Χ ομάδες ανθρώπων για να κατηγορήσουν Ψ ομάδες ανθρώπων (και τούμπαλιν) προκειμένου να φανερώσουν την υπεροχή τους και τον αψεγάδιαστο χαρακτήρα τους έναντι στις δεύτερες. Θυμηθείτε ότι η λασπολογία διέπεται από ξεκάθαρα υποκειμενικά κριτήρια πάνω σε γεγονότα. Προσπαθήστε να μείνετε αντικειμενικοί, ψύχραιμοι, να ακούτε με προσοχή όλα τα στοιχεία και να συνεχίσετε να είστε αισιόδοξοι ότι κάποια στιγμή οι άνθρωποι που έχουν κοινές ανάγκες θα ενωθούν επί της ουσίας σε ένα κοινό αγώνα και θα σταματήσουν τις μικροπολιτικές.Θυμηθείτε γιατί βρίσκεστε εκεί: Μη συγχέετε στο μυαλό σας ποιο είναι το αντίπαλο μέτωπο το οποίο ως συλλογικό σώμα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αγώνες διαρκείας. Το μέτωπο αυτό δεν είναι οι άλλοι συνάδελφοι αλλά η συνολική ανύπαρκτη πολιτική από τη μεριά του κράτους και οι εκπρόσωποι αυτής.

?Ευθύνη:Ευγενική υπενθύμηση: Είναι τεράστια η ευθύνη όλων μας να βρισκόμαστε εκεί. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε απέναντι στους εαυτούς μας, τους συναδέλφους μας, το επάγγελμά μας και το μέλλον μας.

?Συλλογικότητα: Φροντίστε όχι μόνο να παρίσταστε μέχρι τη λήξη της συνέλευσης αλλά και να έχετε ενημερώσει όλους τους άλλους συναδέλφους με τους οποίους αισθάνεστε οικεία. Αν είστε αρκετά κοινωνικοί φροντίστε να έχετε ενημερώσει και τους συναδέλφους με τους οποίους δεν αισθάνεστε τόσο οικεία. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και να συνεχίσουμε τον διαρκή, δίκαιο αγώνα μας. Μαζί. Είναι το μόνο που μας έχει απομείνει.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ

??️Αύριο, Κυριακή 4/10 στις 17.00 ?️στο “ΣΧΟΛΕΙΟΝ” του Εθνικού Θεάτρου?️Πειραιώς 52.

*Για να συμμετέχετε στην συνέλευση, θα πρέπει να έχετε εξοφλήσει τις συνδρομές σας έως και τον Απρίλιο του 2020. Μόνο για την Συνέλευση και λόγω της ιδιαίτερης συνθήκης που ζούμε, με απόφαση του ΔΣ, θεωρείστε οικονομικά ενημέροι μόνο με 9 ευρώ. Φροντίστε για αυτό για να αποφύγουμε τον συνωστισμό την Κυριακή.