Να αποσυρθεί άμεσα η μήνυση ενάντια στη συνδικαλίστρια Α. Ασλανίδη

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Να αποσυρθεί άμεσα η μήνυση ενάντια στη συνδικαλίστρια Α. Ασλανίδη

Την Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα εκδικαστεί η εξ’ αναβολής μήνυση που έχει υποβάλει προϊστάμενη της Vodafone σε βάρος της συνδικαλίστριας Ασλανίδη Άννας, μέλους των Δ.Σ. του Ενιαίου Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus και του επιχειρησιακού ΠΑΣΕ Vodafone.

H διοίκηση της Vodafone θορυβημένη από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία την οποία είχε προκηρύξει το ΠΑΣΕ Vodafone στις 11/10/2013 ενάντια στην ίδρυση της θυγατρικής Victus από τις διοικήσεις Vodafone-Wind, έστειλε εξώδικο στο Δ.Σ. του Σωματείου και επιπλέον προχώρησε, μέσω στελέχους της επιχείρησης, σε μήνυση στη συνάδελφο Α. Ασλανίδη.

Οι εργαζόμενοι της Vodafone έχουν βιώσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια το πραγματικό  της πρόσωπο. Με δικαστικές προσφυγές ενάντια σε προκηρυγμένες απεργίες για να βγουν παράνομες και καταχρηστικές, με την οργάνωση απεργοσπαστικού μηχανισμού σε κάθε απεργία, με επιθέσεις εκπροσώπων της διοίκησης σε μέλη των απεργιακών επιτροπών, με αυθαίρετες μαζικές απολύσεις, προγράμματα «εθελούσιας» εξόδου, άρνηση υπογραφής αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας κ.ά.

Πρόσφατα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, είχε σύρει τέσσερα μέλη του επιχειρησιακού Σωματείου ΠΑΣΕ Vodafone σε «πειθαρχικό» συμβούλιο επειδή οργάνωσαν μαζικές κινητοποιήσεις στο κτήριο της Vodafone στην Αδριανείου, ενάντια σε δύο απολύσεις.

Με τις αλλεπάλληλες διώξεις σε βάρος αγωνιστών που είναι αμέτρητες, με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, προσπαθούν να επιβάλλουν μια εργασιακή ζούγκλα χωρίς προηγούμενο.

Η ποινικοποίηση των απεργιών και κάθε αγωνιστικής συνδικαλιστικής δράσης, η καταστολή στους δρόμους είναι προαπαιτούμενα που πρέπει να εφαρμοστούν για να επιβληθούν οι   μειώσεις μισθών, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι ομαδικές απολύσεις, η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας κ.ά.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στη συνάδελφο Aσλανίδη Άννα. Θεωρεί απαράδεκτο να καταδικαστεί οποιοσδήποτε εργαζόμενος με χαλκευμένες κατηγορίες της εργοδοσίας.

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί άμεση η μήνυση ενάντια στη συνάδελφο
  • Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους συνδικαλιστές  και τους αγωνιστές
  • Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη