Η εταιρεία λιανικού εμπορίου Marks and Spencer ανακοίνωσε την κατάργηση 7.000 θέσεων εργασίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η εταιρεία λιανικού εμπορίου Marks and Spencer ανακοίνωσε την κατάργηση 7.000 θέσεων εργασίας

Η Marks & Spencer ανακοίνωσε την Τρίτη (18/8) πως πρόκειται να καταργήσει 7.000 θέσεις εργασίας, σε καταστήματα και διοίκηση, εντός των επόμενων τριών μηνών εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού στην εταιρεία.

Σύμφωνα με το BBC, η M&S, η οποία απασχολεί σχεδόν 78.000 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, το μεγαλύτερο των περικοπών θέσεων εργασίας θα αφορά τα καταστήματα, όπου το 12% των βοηθών πωλήσεων θα χάσει τη δουλειά του.

Ο όμιλος εξηγεί σε ανακοίνωσή του, πάντως, πως αυτές οι μειώσεις του εργατικού δυναμικού του θα πραγματοποιηθούν κυρίως σε εθελοντική βάση ή μέσω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Παράλληλα, η εταιρεία δηλώνει πως σκοπεύει να προσαρμοστεί στην αλλαγή των συνηθειών των καταναλωτών και να προωθήσει περαιτέρω την online δραστηριότητα της. Ο επικεφαλής της M&S ανέφερε μάλιστα ότι οι πελάτες ενδεχομένως «να μην ψωνίζουν πια με τον ίδιο τρόπο», μετά το πέρας της κρίσης που έφερε η υγειονομική κρίση.

Dikaiologitika.gr