Κατάληψη των γραφείων της ΛΑΡΚΟ για τις αδικαιολόγητες απολύσεις τριών συναδέλφων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κατάληψη των γραφείων της ΛΑΡΚΟ για τις αδικαιολόγητες απολύσεις τριών συναδέλφων

Στην κατάληψη των γραφείων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα προχώρησαν σήμερα το πρωί (Τετάρτη 1/7/20) οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιδρούν στις αδικαιολόγητες απολύσεις 3 συναδέλφων που εργάζονται σε εργολάβο.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την ανάκληση των απολύσεων και καταγγέλλουν ότι οι 3 απολύσεις έγιναν με εντολή του ειδκού εκκαθαριστή προκειμένου να μην «επιβαρυνθεί» η ΛΑΡΚΟ με… 4.000 ευρώ (τόσο «κοστίζουν» τα δικαιώματα των τριών εργαζόμενων). Οι τρεις συνάδελφοι απολύθηυκαν αδικαιολόγητα από την εργολαβία της «ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ», λίγο πριν αυτοί συμπληρώσουν ένα χρόνο δουλειάς και αποκτήσουν τα δικαιώματα που απορρέουν από τη χρονική διάρκεια της σύμβασής τους.

Η κατάληψη που ξεκίνησε στην αλλαγή της πρωινής βάρδιας μετά από απόφαση που έλαβαν οι εργαζόμενοι εκείνη την ώρα, έληξε λίγες ώρες αργότερα και και ανάγκασε τη διοίκηση να δεχτεί συνάντηση με το σωματείο.

Σύσσωµα όλα τα  Σωµατεία και οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα αντιδράσουν  δυναµικά  εάν δεν παρθούν πίσω οι απολύσεις γιατί, όπως αναφέρουν και σε σχετική ανακοίνωση τους “δεν ανέχονται τα ψέµατα και τον εµπαιγµό στις πλάτες των εργαζοµένων και των οικογενειών τους”.