Η παράταξη ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η παράταξη ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ
ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Με μια γρήγορη και συντονισμένη κίνηση χθες (13/5) τα ξημερώματα, σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους, ώστε να μην ξεπουληθεί η εταιρία στα ιδιωτικά  συμφέροντα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης στο Μαρούσι Αττικής. Με την κίνησή τους αυτή για μια φορά ακόμα οι εργαζόμενοι υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας για το έγκλημα που δρομολογεί η κυβέρνηση της ΝΔ και απαιτούν την ακύρωση του.

Μεταξύ άλλων, από νωρίς το πρωί, χθες και σήμερα παρευρέθηκαν οι Δημήτρης Μούντριχας Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Γιώργος Γώγος Γενικός Γραμματέας Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, Κώστας Κρέτσης μέλος ΔΣ της Ο.Σ.Ν.Ι.Ε., Χρήστος Γιαμπουράνης μέλος ΔΣ του ΕΚΑ, Νίκος Καραγιάννης μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Γιώτα Λαζαροπούλου πρόεδρος Συλλόγου π. Εθνοdata όπως και τα εκλεγμένα μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ: Στέφανος Μπασινάς, Θέμις Αμπλάς και Νίκος Φωτόπουλος.

Στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του ο σ. Φωτόπουλος Νίκος, εκπροσωπώντας την συνδικαλιστική παράταξη ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

«πέρα από τις ανακοινώσεις μας, εμείς πρωτίστως με τη φυσική παρουσία μας θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε σας βήμα.

  • Θα είμαστε δίπλα σας γιατί δεν ανεχόμαστε να εκμεταλλεύονται την τάξης μας και να μας συμπεριφέρονται σαν άψυχα αντικείμενα.
  • Θα είμαστε δίπλα σας γιατί για εμάς οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους είναι πάνω από τις ανάγκες των αγορών και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Θα είμαστε δίπλα σας γιατί για εμάς δεν περισσεύει κανείς εργαζόμενος.
  • Θα είμαστε δίπλα σας γιατί δεν ανεχόμαστε να υπάρχει ανεργία και πολύ περισσότερο να αυξηθεί, όταν ξέρουμε ότι:
    • Οι 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας μας τη χρονιά που πέρασε αύξησαν τα κέρδη τους κατά 48% ή 8,2 δις.
    • Το ελληνικό χρηματιστήριο το 2019 βρέθηκε στην πρώτη θέση των αποδόσεων παγκοσμίως, καταγράφοντας κέρδη 49,47%, αυξάνοντας την κεφαλαιοποίησή του κατά 16,3 δις. Φτάνοντας στα 61,6 δις. €.
    • Ο τραπεζικός κλάδος κατέγραψε κέρδη 101,34%.
    • Οι εφοπλιστές αύξησαν τα ναύλα τους μέσα σε 5 μήνες δέκα φορές πάνω, δεκαπλασιάζοντας τα κέρδη τους.