ΔΤ ΟΜΕ-ΟΤΕ: 7η Μάη Ημέρα Μνήμης

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΤ ΟΜΕ-ΟΤΕ: 7η Μάη Ημέρα Μνήμης

Η 7η του  Μάη αποτελεί μέρα μνήμης, για όλους τους εργαζόμενους του      Ομίλου ΟΤΕ, καθώς τιμούμε τους ηρωικούς συναδέλφους που χάθηκαν από τον κατακτητή το 1944.

Στην πρώτη γραμμή των αντιστασιακών δράσεων και των απεργιών στη διάρκεια της κατοχής, ήταν οι εργαζόμενοι στην Τηλεφωνική Εταιρεία, τον πρόγονο του σημερινού ΟΤΕ.

Σε μία από τις απεργιακές τους δράσεις, αυτή της Πρωτομαγιάς του 1944, ακολούθησαν αντίποινα τις επόμενες ημέρες και μετά από τον ονομαστικό κατάλογο μελών του ΕΑΜ της Τηλεφωνικής, που είχε παραδώσει Έλληνας καταδότης, Γερμανοί στρατιώτες και Έλληνες των Ταγμάτων Ασφαλείας πραγματοποίησαν μπλόκο στο κτίριο της Τηλεφωνικής Εταιρείας. Ακολούθησαν συλλήψεις και τελικά στις 7 Μαΐου εκτελέσεις στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Αντιπροσωπεία της ΟΜΕ-ΟΤΕ και του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων κατέθεσε στεφάνι τιμώντας τη μνήμη των συναδέλφων μας.


Οι άνθρωποι του Ομίλου ΟΤΕ, ήταν και θα είναι πάντα πρωτοπόροι στους αγώνες για ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη και ελευθερία.