Καταγγελία για απόλυση 22 εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καταγγελία για απόλυση 22 εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγίος Σάββας «προχωρά στην απόλυση των 22 εργαζομένων στη φύλαξη» ώστε να επανέλθει η εργολαβική εταιρεία.

Συγκεκριμένα στην καταγγελία αναφέρεται ότι: «Η διοίκησή του Νοσοκομείου ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ πατώντας στην εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, που δίνει την δυνατότητά στις διοικήσεις των νοσοκομείων να επιλεγούν είτε τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου είτε την ανάθεση σε εργολαβικές εταιρείες τν υποστηρικτών υπηρεσιών με γνώμονα το δημοσιονομικο κόστος, προχωρά στην απόλυση των 22 εργαζόμενων στη φύλαξη και στην επαναφορά εργολαβικής εταιρείας»

Ολόκληρη η καταγγελία:

Καταγγελία! Εν μέσω πανδημίας απολύουν εργαζόμενους από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Τι ειρωνεία!!! Μετά την λήξη της καραντίνας, μετά τα χειροκροτήματα και τα Συγχαρητήρια για τους Ήρωες που σώζουν ζωές η κυβέρνηση προχωρά σε απολύσεις εργαζόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που καλύπτουν ανάγκες φύλαξης των δημοσίων μονάδων υγείας, σε μια περίοδο που οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω της επιδημίας του Κορονοιου.
Η διοίκησή του Νοσοκομείου ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ πατώντας στην εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, που δίνει την δυνατότητά στις διοικήσεις των νοσοκομείων να επιλεγούν είτε τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου είτε την ανάθεση σε εργολαβικές εταιρείες τν υποστηρικτών υπηρεσιών με γνώμονα το δημοσιονομικο κόστος, προχωρά στην απόλυση των 22 εργαζόμενων στη φύλαξη και στην επαναφορά εργολαβικής εταιρείας.

Οι συνάδελφοι αυτοι, εχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας σε μονάδες Υγείας και τυχόν απόλυσή τους -εκτός απο το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειες τους- θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργιά του νοσοκομείου μας, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο.

Συνάδελφοι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει η επαναφορά εργολαβικής εταιρείας στο νοσοκομείο: καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, καθυστερησεις πληρωμών, απλήρωτες υπερωρίες κλπ.

Η διοίκηση του νοσοκομείου διαβεβαίωνε προφορικά τους εργαζομένους ότι θα χρησιμοποιούσε διατάξεις της ΠΝΠ για την διατήρησή των ίδιων με ανανέωση των συμβάσεων.

Παρόλα αυτά λίγες μέρες πριν την λήξη των συμβάσεων η διοίκηση του νοσοκομείου έχει πρόθεση να παραχωρήσει την φύλαξη σε εργολαβική εταιρεία και να απολύσει τους εργαζομένους