ΠΟΕΕΤ: Το δούλεμα των εργαζόμενων στο κλάδο συνεχίζεται!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΕΕΤ: Το δούλεμα των εργαζόμενων στο κλάδο συνεχίζεται!
  • Για εμπαιγμό των εργαζομένων του κλάδου από την Κυβέρνηση της ΝΔ κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού-Τουρισμού σε Ανακοίνωση της.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ:

Την ώρα που η Κυβέρνηση περηφανεύεται για την ψηφιοποίηση της λειτουργίας του κράτους, εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού βιώνουμε το θέατρο του παραλόγου.

Υπουργείο Εργασίας και ΟΑΕΔ δεν ξέρουν να μας απαντήσουν ποιός και πότε από τους δύο θα ανοίξει την περίφημη πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση οι συνάδελφοι που έληξε το επίδομα ανεργίας τον Δεκέμβριο και για αυτούς που πήραν μόνο το εποχικό επίδομα ή αν θα γίνει η καταβολή αυτόματα.

Δεν ξέρουν να μας πουν ποτέ θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής αυτών που έληξε το επίδομα ανεργίας στο πρώτο τρίμηνο του 2020 αφού ακόμα οι περισσότεροι είναι απλήρωτοι.

Δεν ξέρουν να απαντήσουν πως θα επιδοτήσουν τους συναδέλφους που επλήγησαν από την Thomas Cook!

Δεν ξέρουν πως θα επιδοτήσουν τους συναδέλφους που έκαναν κάποια μεροκάματα νόμιμα και τους μοιράζουν χαρτζιλίκι των 100 και 150 ευρώ επικαλούμενο τώρα τον νόμο περί απαγορεύσεις εργασίας νόμιμης αν είσαι στο ταμείο ανεργίας ενώ άλλα έλεγαν στην αρχή της κρίσης.

Δεν απαντούν οι αρμόδιοι υπουργοί στην επιστολή που στείλαμε εχθές για την συνέχιση της επιδότησης ανεργίας εφόσον τα ξενοδοχεία και η εστίαση θα ανοίξουν από 01/06/2020 και μετά.

Δεν ξέρουν να απαντήσουν στους εργαζόμενους με αναστολή της σύμβασης, αν θα πληρώσουν τα ενοίκια τους μειωμένα και τον Μάιο και πότε Θα γίνει και πως η διαδικασία αφού σε τρεις ημέρες αυτά θα πρέπει να πληρωθούν.

Γενικά λοιπόν κ. κ. του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!

ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ.

Ζητούμε άμεσα απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας δεν πρόκειται να σταματήσει τον αγώνα που ξεκίνησε για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και τις ίδιας μας της ζωής.

ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ.

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε η συναίνεση μας στο πρόβλημα της πανδημίας τελείωσε.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΟΎΜΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ