«Αυτές τις μέρες φαίνεται πόσο χρήσιμο είναι το δημόσιο ταχυδρομείο»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Αυτές τις μέρες φαίνεται πόσο χρήσιμο είναι το δημόσιο ταχυδρομείο»

«Έχουμε ρόλο στην ελληνική κοινωνία και αυτές τις μέρες φαίνεται πόσο χρήσιμο για τον κόσμο είναι το δημόσιο ταχυδρομείο» δήλωσε μεταξύ άλλων στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ταχυδρόμων Θεσσαλονίκης, Γιάννης Βαβίτσας.

«Τα ΕΛΤΑ είναι και αυτά στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της κατάστασης που υπάρχει. Υπάρχει αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες, κυρίως στα ΕΛΤΑ courier τα οποία διακινούν πόρτα-πόρτα και παραγγελίες με ηλεκτρονικό εμπόριο» ανέφερε ο κ. Βαβίτσας.

Όπως τόνισε, «οι ταχυδρόμοι είναι κάθε μέρα στο πεζοδρόμιο ασχέτως κρίσεων και ελλείψεων, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και μάλιστα στις ευπαθείς ομάδες με την καταβολή συντάξεων και επιταγές».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου ανέφερε πως μετά τις απολύσεις εργαζομένων και το κλείσιμο καταστημάτων σε όλη τη χώρα με απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ υπάρχει έλλειψη προσωπικού και μεγάλος φόρτος εργασίας που επωμίζονται λίγοι εργαζόμενοι. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης την περιοχή που μέχρι πριν λίγους μήνες εξυπηρετούσαν 180 ταχυδρόμοι, σήμερα την καλύπτουν μόλις 90.

Παράλληλα αναφερόμενος στο κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ ο κ. Βαβίτσας εκτίμησε πως «υπάρχει πρόβλημα όταν κλείνουν και συρρικνώνονται τα καταστήματα» και συμπλήρωσε ότι «δρομολογούνται να κλείσουν και άλλα επτά καταστήματα, ελπίζουμε όχι μέσα στην κρίση».

«Έχουμε ρόλο στην ελληνική κοινωνία και αυτές τις μέρες φαίνεται πόσο χρήσιμο για τον κόσμο είναι το δημόσιο ταχυδρομείο. Φανταστείτε αν δεν υπήρχαν δημόσιες επιχειρήσεις ποιοι θα κάνανε πάρτι αυτή την ώρα» δήλωσε ο κ. Βαβίτσας, τονίζοντας πως «αποδεικνύουμε καθημερινά με τη δουλειά μας πόσο χρήσιμοι είμαστε στην ελληνική κοινωνία. Είναι λυπηρό κάποιοι να προσπαθούν να μας απαξιώσουν».