Παράταση προστασίας εργαζομένων από τις απολύσεις ζητούν τα ιταλικά συνδικάτα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παράταση προστασίας εργαζομένων από τις απολύσεις ζητούν τα ιταλικά συνδικάτα

Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποίησαν σε πολλές πόλεις της Ιταλίας οι εργαζόμενοι, έπειτα από κάλεσμα των συνδικαλιστικών οργανώσεών τους, ζητώντας να παραταθεί έως τον Οκτώβριο το μέτρο που απαγορεύει τις απολύσεις. Το μέτρο ελήφθη εν μέσω πανδημίας για να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές λόγω του lockdown.

Αν δεν αποφασιστεί παράτασή του, η προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις θα λήξει στις 30 Ιουνίου. Η κυβέρνηση Ντράγκι έχει αναφερθεί σε πιθανή παράταση του μέτρου που απαγορεύει τις απολύσεις, ωστόσο μόνο για τους τομείς που επλήγησαν εντονότερα από την οικονομική κρίση, λόγω πανδημίας κορονοϊού, όπως η υφαντουργία.

Ο Μαουρίτσιο Λαντίνι, γραμματέας του ισχυρού συνδικάτου Cgil επισήμανε ότι «τη στιγμή αυτή πρέπει να κινηθούμε ενωτικά, να αποφευχθούν οι διχασμοί και οι κοινωνικές ρήξεις». «Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, υπάρχουν τομείς που κινδυνεύουν να εκραγούν, πρέπει να απενεργοποιήσουμε την κοινωνική αυτή βόμβα» τόνισε, από την πλευρά του ο γραμματέας του συνδικάτου UIl, Πιερπάολο Μπομπαρντιέρι.

Επίσης, ο Λουίτζι Σμπάρα, επικεφαλής του συνδικάτου Cisl, τόνισε: «Ζητάμε να παραταθεί τουλάχιστο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου η απαγόρευση των απολύσεων, διότι τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες, παρά τα μέτρα προστασίας, χάθηκαν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας».

efsyn.gr