Καταγγελία OIYE: Ο Δήμαρχος Αλίμου εκβιάζει με απολύσεις τις σχολικές καθαρίστριες

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καταγγελία OIYE: Ο Δήμαρχος Αλίμου εκβιάζει με απολύσεις τις σχολικές καθαρίστριες

Αναλυτικά η Ανακοίνωση-Καταγγελία:

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΜΟΥ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Με φωνές και απειλές «υποδέχθηκε» ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, την τηλεφωνική παρέμβαση του Σωματείου Καθαριστριών, -ων Δημοσίων Σχολείων Α΄&Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών.

Το Σωματείο αναγκάστηκε να προχωρήσει σε τηλεφωνική παρέμβαση γιατί ο Δήμαρχος Αλίμου παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία, σχετικά με τις σχολικές καθαρίστριες και ενώ απαγορεύεται ρητά έχει προχωρήσει στην μετακίνηση των εργαζομένων από τα σχολικά κτίρια στον οδοκαθαρισμό.

Το «νομικό επιχείρημα» του Δημάρχου, ο οποίος τυγχάνει και δικηγόρος, ήταν ότι εάν «τολμήσει» το Σωματείο να το συνεχίσει, εκείνος «θα τις απολύσει όλες».

Έχει γίνει ξεκάθαρο τόσο από τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, όσο και από τις διευκρινίστηκες οδηγίες της ΚΕΔΕ ότι,οι σχολικές καθαρίστριες, οι οποίες απασχολούνται με εργολαβικές συμβάσεις, μπορούν να μετακινηθούν στα δημοτικά κτίρια, ενώ δεν δύναται ν’ ανασταλεί η σύμβαση τους.

Ωστόσο, ο κ. Κονδύλης, θεωρεί ότι η νομοθεσία αφορά τους υπόλοιπους δημάρχους γιατί εκείνος με απειλές και τραμπουκισμούς μπορεί να αποφασίζει ό,τι θέλει.

Οι σχολικές καθαρίστριες είναι σκληρά εργαζόμενες και απασχολούνται με συμβάσεις πεινάς. Ωστόσο, έχουν αποδείξει ότι και την αξιοπρέπεια τους διατηρούν και δεν ανέχονται εκφοβισμούς!

Απαιτούμε από τον Δήμαρχο Αλίμου ν’ ανακαλέσει άμεσα τις μη σύννομες εντολές του!

Οι Σχολικές Καθαρίστριες δεν είναι μόνες!

Δεν θα αφήσουμε την κρίση να γίνει ευκαιρία για κανένα!

Για την ΟΙΥΕ