ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: κ. Βρούτση, είναι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: κ. Βρούτση, είναι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ                                              

10/4/2020

κ. ΒΡΟΥΤΣΗ

ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Ως ταξική συνδικαλιστική παράταξη που μάχεται για την υπεράσπιση του δίκιου και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας εκ των πράξεων τους, καταγγέλουμε τον Υπουργό Εργασίας και την Κυβέρνηση ως κοινωνικά ανάλγητους και εντολοδόχους αποφάσεων του ΣΕΒ και της μεγαλοεργοδοσίας της χώρας μας.

Τα όσα αποφασίζουν σχεδόν σε καθημερινή σχεδόν βάση σε βάρος των εργαζομένων τους κατατάσσουν στην πρώτη θέση των ψευτών και υποκριτών.

Οι χαρακτηρισμοί μας είναι αντίστοιχοι των απροκάλυπτα αντιλαϊκών και αντεργατικών αποφάσεών τους που η μια διαδέχεται την άλλη με ταχύτητα φωτός.

Τελευταία πράξη του σαδιστικού τους έργου σε βάρος του κόσμου της εργασίας (σε συνέχεια δεκάδων άλλων κατάπτυστων αποφάσεων που και εμείς και άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις και σωματεία έχουμε καταγγείλει) είναι η δυνατότητα που έδωσαν τους εργοδότες με την 14676/253/εγκύκλιο του Υπουργού Εργασίας να μπορούν μονομερώς και κατά το δοκούν να αναστείλουν τις συμβάσεις εργαζομένων τους που ήδη βρίσκονται σε αναστολή εργασιακής σχέσης.

Δηλαδή αναστολή στην αναστολή!

Με λίγα λόγια οι εργοδότες θα μπορούν ότι ώρα θέλουν να καλέσουν για δουλειά για όσο διάστημα αυτοί θέλουν, όποιον εργαζόμενο που η σύμβασή του βρίσκεται στην 45νθήμερη αναστολή εργασιακή σχέσης. Η δε λήξη του 45νθήμερου θα πάει πίσω τόσες μέρες όσες ο εργοδότης απασχόλησε τον εργαζόμενο.

Έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν της δουλειά τους για όσο διάστημα αυτοί κρίνουν απαραίτητο χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν ολόκληρο το μισθό.

Στον αντίποδα οι εργαζόμενοι θέλουν δε θέλουν πρέπει να είναι διαθέσιμοι προς εκμετάλλευση ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Τη μια μέρα μπορεί να είναι εργαζόμενοι, την άλλη σε αναστολή!

Τη μια μέρα μπορεί να παίρνουν μεροκάματο, την άλλη να είναι επιδοματούχοι!

Ως συνδικαλιστική παράταξη που μετράμε και κρίνουμε τον καθένα από τις πράξεις του με όλη τη δύναμη της φωνής μας καταδικάζουμε τη νέα εξοντωτική αντεργατική απόφαση του κ. Βρούτση που είναι η αποθέωση της ευελιξίας και για μια φορά ακόμα καλούμε τη ΓΣΕΕ να πάψει να κρύβεται και επιτέλους να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της.

Εμείς σιωπηλοί στα εγκλήματα κατά του κόσμου της εργασίας δεν θα μείνουμε.

Είναι χρέος όλων μας να φωνάξουμε

κ. Βρούτση, κ. Μητσοτάκη,

ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Υ.Γ. ΕΡΩΤΗΣΗ:  Γιατί για τον μήνα Ιανουάριο υπάρχει μια διαφορά 371.471 ανέργων ανάμεσα στα στοιχεία του ΟΑΕΔ που δίνει 1.138.791 ανέργους (ποσοστό 23,5%) και της ΕΛΣΤΑΤ;

Μήπως για να κρυφτεί ότι η ανεργία τον Ιανουάριο του 2020 ήταν κατά 11.702 ανέργους μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2019 και κατ’ επέκταση πάνε περίπατο οι βαρύγδουπες δηλώσεις της κυβέρνησης ότι ξεκίνησε η ανάπτυξη;