Μέτρα ενίσχυσης από τον κορονοϊό για τον κλάδο του Θεάματος – Ακροάματος

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μέτρα ενίσχυσης από τον κορονοϊό για τον κλάδο του Θεάματος – Ακροάματος
  • Η επιδημία πλήττει τον κλάδο του θεάματος!

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της ΠΟΘΑ:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.), είναι το ιστορικό συνδικαλιστικό όργανο που συστάθηκε το 1965 και η υπό ενιαία διοίκηση περιλαμβάνει 28 πρωτοβάθμια εργασιακά σωματεία  στο χώρο του Θεάματος.

Στην μεγάλη ανεργία που πλήττει τον κλάδο, η οποία έχει ενταθεί ιδιαίτερα τα τελευταία  μνημονικά χρόνια, ήρθε να προστεθούν και οι επιπτώσεις της επιδημίας από τον κορονοϊό, που έχει σαν αποτέλεσμα την ελάχιστη προσέλευση θεατών. Οι εργαζόμενοι στο θέαμα – ακρόαμα αντιμετωπίζουν καθημερινά την αναβολή δραστηριοτήτων σε θέατρα, μουσικές σκηνές, κινηματογράφους, σχολές χορού, θεάτρου, ωδεία, περιοδείες, διοργάνωση συνεδρίων, παραστάσεων, εκδηλώσεων, event  και λοιπά, παρά το γεγονός ότι έχουν υλοποιηθεί όλες οι υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας στους χώρους.

Στη δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει το Θέαμα – Ακρόαμα, η Π.Ο.Θ.Α. θ’ αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των σωματείων μελών της σε υλική βοήθεια και ζητά άμεσα οικονομική ενίσχυση από το ΥΠ.ΠΟ.Α. προκειμένου να ανταπεξέλθει στο έργο της. 

Η Ομοσπονδία μας επίσης θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τον συντονισμό των ενεργειών ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα για την στήριξη των εργαζομένων και του κλάδου, όπως:

Να διεκδικήσει δεδουλευμένα και δικαιώματα που ενδεχομένως να καταστρατηγηθούν με αφορμή την επιδημία από τον κορονοϊό.

Να στηριχθούν οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων, όταν δεν δικαιούνται μισθό κατά το διάστημα που οι επιχειρήσεις θα είναι κλειστές, καθώς αυτό οφείλεται σε «ανωτέρα βία» και όχι σε υπαιτιότητα του εργοδότη. Η μισθοδοσία αυτών των εργαζομένων να καλυφθεί με επιδότηση στο 100%  από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ή από άλλους διαθέσιμους πόρους, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Να παρθούν μέτρα στήριξης του κλάδου όπως η επέκταση στη θερινή περίοδο των εργατικών εισιτηρίων, έκτακτο επίδομα, διεύρυνση της πολιτικής επιχορηγήσεων, διευκόλυνση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.