Καταγγέλλουν τις απολύσεις 31 έκτακτων συμβασιούχων στα ΕΛΤΑ Ηρακλείου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καταγγέλλουν τις απολύσεις 31 έκτακτων συμβασιούχων στα ΕΛΤΑ Ηρακλείου

Την μη ανανέωση των μηνιαίων συμβάσεων εργασίας των 31 εκτάκτων συμβασιούχων που απασχολούνται στη διανομή της πόλης του Ηρακλείου ως ταχυδρόμοι, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Σωματείο, πρόκειται για εργαζόμενους που εργάζονται με μηνιαίες συμβάσεις και αμείβονται με μισθούς «χαμηλότερους κι από το επίδομα ανεργίας», την ίδια στιγμή που ακόμα έξι εργαζόμενοι που απασχολούνταν στα γραφεία συναλλαγής του νομού, βρέθηκαν την προηγούμενη βδομάδα επίσης εκτός ΕΛΤΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση της διοίκησης προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων με το υπάρχον προσωπικό ή όπου δεν υπάρχει, την εκ περιτροπής λειτουργία αυτών με το μισό προσωπικό κάποιες ώρες και κάποιες μέρες την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, θα μείνουν μόλις 11 μόνιμοι ταχυδρόμοι ηλικίας οι περισσότεροι άνω των 55 ετών ενώ η επικείμενη πρόσληψη 20 νέων εργαζομένων για τη διανομή της αλληλογραφίας σε όλη την Κρήτη, δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών των ΕΛΤΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Νομού Ηρακλείου καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης του οργανισμού για την μη ανανέωση των μηνιαίων συμβάσεων εργασίας των 31 εκτάκτων συναδέλφων που απασχολούνται στη διανομή της πόλης του Ηρακλείου ως ταχυδρόμοι, όπως και των άλλων 6 που μέχρι την περασμένη εβδομάδα απασχολούνταν στα γραφεία συναλλαγής του νομού.

Πρόκειται για εργαζόμενους που αμείβονται με μισθούς χαμηλότερους κι από το επίδομα ανεργίας. Με μεσάζοντες εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες προς τον ΕΛΤΑ κερδίζοντας περισσότερα από τους ίδιους τους εργαζόμενους!

Η απόφαση της διοίκησης προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων με το υπάρχον προσωπικό ή όπου δεν υπάρχει, την εκ περιτροπής λειτουργία αυτών με το μισό προσωπικό κάποιες ώρες και κάποιες μέρες την εβδομάδα.

Επίσης για τη διανομή της αλληλογραφίας προβλέπει την πρόσληψη 20 νέων διανομέων για όλη την Κρήτη! Δηλαδή 11 μόνιμοι ταχυδρόμοι ηλικίας οι περισσότεροι άνω των 55 ετών και όσοι από τους 20 νέους καταλήξουν τελικά στο Ηράκλειο θα εξυπηρετούν καθημερινά μία πόλη 200,000 κατοίκων! Δηλαδή να εξυπηρετεί ο ταχυδρόμος μια, το πολύ δυο φορές την εβδομάδα τους Ηρακλειώτες; Να εξυπηρετούνται οι πολίτες του Νομού εκ περιτροπής, κάποιες μέρες και ώρες την εβδομάδα; Ή μήπως με ραντεβού;

Μα τελικά αυτή είναι η εξυγίανση του ΕΛΤΑ που τόσο περιμέναμε; Αυτή είναι η ανάπτυξη που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας; Αυτό το σχέδιο το μόνο που θα καταφέρει θα είναι η περαιτέρω δυσφήμηση του παλαιότερου και πιο αγαπητού στους πολίτες οργανισμού της Ελλάδος. Τελικά το ζητούμενο είναι να διαλύσετε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία; Αν αυτό θέλετε, τότε οι διοικούντες φαίνεται πως είναι οι πλέον ικανοί».