Γ. Γάκης: Η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφόρησε για τους απολυμένους της Χαλυβουργικής

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γ. Γάκης: Η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφόρησε για τους απολυμένους της Χαλυβουργικής

Για το κλείσιμο της Χαλυβουργικής, μια από τις παλιότερες υψικαμίνους και βαριά βιομηχανία της χώρας, που βάζει λουκέτο μετά από απόφαση της ιδιοκτήτριας οικογένειας, μίλησε Στο Κόκκινο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Χαλυβουργικής Γιώργος Γάκης, ο οποίος εξήγησε ότι δεν κατάφεραν να αντέξουν παρά τον αγώνα των δύο ετών και υπέκυψαν στους εκβιασμούς και πως το μέλλον των εργαζόμενων είναι αβέβαιο αλλά επισήμανε ότι ήρθαν αντιμέτωποι και με την αδιαφορία της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπουργείου Εργασίας.

Στον Στάθη Σχινά ο κ. Γάκης εξήγησε ότι οι 200 εναπομείναντες εργαζόμενοι (διοίκηση και υπάλληλοι) σήμερα είναι εκεί για τελευταία μέρα, και αυτή όπως εξήγησε ότι είναι μια μαύρη σελίδα, αν και έχουν αποζημιωθεί κανονικά.

Ο κ. Γάκης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της εταιρίας και στο πώς θα μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί και εναλλακτικά, κάτι που φωνάζουν από το 2011 και ως λιμάνι και ως αποθηκευτικός χώρος. Αλλά όπως τόνισε «δεν εισακουγόμαστε» και κατήγγειλε το Υπουργείο Εργασίας «και την Άννα Στρατινάκη, τη γενική γραμματέα και τον υφυπουργό και τον υπουργό εδώ και πέντε μήνες με αιτήματα με γραπτά μας με παρεμβάσεις, με email, με τηλεφωνήματα δεν μας δέχτηκαν ούτε μια φορά».

Εχθές το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας του οποίου είναι αντιπρόεδρος ο κ. Γάκης είχε κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας και διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εργασίας και συνάντηση με την κα Στρατινάκη και όπως τόνισε «Περιμέναμε τέσσερις ώρες έξω στο κρύο και δεν δέχτηκε ούτε έναν, ούτε μια αντιπροσωπεία», και όπως τόνισε «δεν μας δέχτηκε καθόλου για ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός». «Ζητάγαμε εδώ και καιρό εδώ και έναν χρόνο ένα βοήθημα, ένα επίδομα γιατί ήμασταν τόσο καιρό απλήρωτοι, ο κ. Μιταράκης μας κορόιδεψε. Δεν μας έδωσε κανείς σημασία από το Υπουργείο Εργασίας είναι θλιβερό» τόνισε και σημείωσε ότι αναμένουν πλέον το τι θα αποφασίσει ο μεγαλομέτοχος.